Garden of Dreams
5

DJ Henry Saiz začarao sarajevsku publiku u Domu mladih

Klix.ba
Jedan od najtalentovanijih muzičara na elektronskoj sceni današnjice, Henry Saiz nastupio je po prvi put u Sarajevu u okviru partija Garden of Dreams.

Njegov set bio je protkan nekim od njegovih najvećih hitova kao što su Me llama una voz, The Answer, Ghosts, te pjesmama s albuma “Human”, koji mu je i posljednji audiovizuelni album.

Predstavio ga je u aprilu ove godine, a priliku da ga uživo poslušaju imali su i svi prisutni u amfiteatru Doma mladih. Zanimljivo je da je koncept ovog albuma materijalizovanje esencije svakog mjesta i pretvoranje iste u pjesmu.

Neke od avantura na tom putovanju bile su snimanje zvuka sintisajzera unutar piramida u Egiptu, sviranje bubnjeva u vulkanskim pećinama na ostrvu Lanzarote i techno jam sesije sa pripadnicima Massai plemena. Osim toga, pustio je i nekoliko svojih remiksa megahitova svake muzičke epohe.

Pored sjajnog Saiza i njegovog kolosalnog nastupa, ovo izdanje Garden of Dreamsa ostat će upamćeno i po energetičnim setovima koje su priredili najpoznatiji regionalni DJ duo After Affair, G. Edd, vodeći house DJ u Bosni i Hercegovini i splitski umjetnici AM:PM.

U toku 2018. godine u okviru jednodnevnih partija Garden of Dreams priliku da se predstave bh. publici, ali i publici iz susjednih zemalja imala su neka od najvećih svjetskih imena iz svijeta elektronske muzike, kao što su: Dixon, Adriatique, &ME, Butch, Chaim i Henry Saiz uz neizostavnu domaću i regionalnu podršku.

Novi Garden of Dreams je u petak, 7. decembra 2018. u Domu mladih (amfiteatar), a sve informacije dostupne su na Garden of Dreams Facebook stranici.

Uoči nastupa u Sarajevu Saiz je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o svojim muzičkim počecima i o svojim očekivanjima od sarajevske publike kada je večerašnji nastup u pitanju.