Muzika
23

DJ Borg dostojanstveno branio boje BiH na Ibizi

Piše: D. Brkić
Elvis Džombić, mnogo poznatiji kao DJ Borg, nedavno je dostojanstveno branio boje BiH na prestižnom svjetskom takmičenju koje je organizovano na Ibizi.

Do Ibize DJ Borg je stigao preko takmičenja "Burn Residency BiH" na kojem je osvojio prvo mjesto. Nakon Ibize, DJ Borg je prošle subote nastupio sa svjetski poznatim DJ Rogerom Sanchezom u okviru Robinson partyja na obalama jezera Modrac u Lukavcu.

"Ibizu mogu nazvati epicentrom najboljeg provoda na planeti. Ne bih rekao da Ibizu opisuje glamur, prije svega riječ je o opuštenoj i veseloj atmosferi koja vlada među običnim posjetiocima, ali i velikim zvijezdama“, kaže Elvis Džombić za Klix.ba.

Učešće na prestižnom takmičenju "Burn Residency" smatra svojim najvećim uspjehom u dosadašnjoj karijeri.

"U konkurenciji više od 6.000 prijavljenih učesnika iz cijelog svijeta, ja sam na kraju ušao među devet najbolji što je za mene, ali vjerujem i za našu DJ scenu, ogroman uspjeh. Ranije sam imao priliku da nastupam sa svjetski poznatim imenima, ali iskustvo sa Ibize je posebno zbog činjenice da sam mimo pozornice imao priliku sarađivati i provoditi vrijeme zajedno sa najboljim svjetskim DJ-ima, producentima, menadžerima, promoterima, vlasnicima najpoznatijih izdavačkih kuća“, kaže on.

Elektronska muzika je u ekspanziji, a DJ Borg konstatuje kako je danas elektronska muzika muzički pravac broj jedan u svijetu.

"Kada to kažem onda mislim na prisutnost elemenata elektronske muzike u svim muzičkim žanrovima, a ne samo u muzici koju promoviraju DJ-evi na svojim nastupima. Elektronska muzika je veliki biznis u koji se mnogo ulaže, ali i u kojoj se traže novi trendovi za dalji razvoj".

Za posao koji radi kaže kako je jedna vrsta moderne umjerenosti, jer DJ uživo kreira muzički set koji pokreće ljude i stvara različite emocije kod publike.

"Muziku nikada nisam gledao kao posao koji radim, nego kao veliku strast kojoj posvećujem najveći dio svog vremena. U svijetu se jako puno ulaže truda i sredstava za organizaciju jedne manifestacije kakva je bila na Ibizi. Upravo u tom segmentu zaostajemo u BiH. Ipak, posjedujemo neosporni talenat i to moramo iskoristiti, odnosno podržati domaće DJ-eve", zaključuje DJ Borg.