Dvorana The Pageant
1.5k

Dino Merlin održao vrhunski koncert u St. Louisu

Klix.ba
Dino Merlin se rasprodanim koncertom u kultnoj dvorani The Pageant u St. Louisu sinoć oprostio od svoje publike u Sjevernoj Americi.

Bio je to posljednji od ukupno šest koncerata koliko ih je održao u okviru sjevernoameričke turneje u ovoj godini: Toronto (21.9), New York (22. i 23.9), Chicago (27. i 28.9) i St. Louis (29.9), a show “Hotel Nacional” izazvao je ovacije u svim gradovima koje je posjetio u protekle dvije sedmice.

The Pageant prati reputacija vrhunske koncertne dvorane sa izvanrednom akustikom i važi za jednu od najboljih lokacija za održavanje koncerata u SAD-u. Dino Merlin je iz backstagea dvorane na društvenim mrežama objavio fotografiju zida koji krase fotografije poznatih muzičkih imena koja su tu nastupala prije njega među kojima su Bob Dylan, Pet Shop Boys, Chuck Berry, Foo Fighters, Ed Sheeran, ali i Sting koji tu ponovo nastupa samo dva dana poslije Merlina.

Nakon iznimno uspješnih koncerata ovaj umjetnik se vraća na naš kontinent gdje ga do kraja godine čeka još nekoliko koncerata u okviru turneje "Hotel Nacional", koja ove godine završava svoj put oko svijeta.

Publika u Njemačkoj aktuelnu turneju dočekuje po prvi put u Mainzu već 6. oktobra, a iz Merlinovog menadžmenta najavljeno je da će uskoro biti objavljeni datumi još nekoliko koncerata u Evropi.