Muzika
0

Dino Merlin nastavio turneju Hotel Nacional u Dornbirnu

Klix.ba
Dino Merlin je sinoćnjim koncertom u gradu Dornbirnu u Austriji počeo ovogodišnju etapu turneje Hotel Nacional koja narednog vikenda stiže u Varaždin (13.2), potom Celje (27.2), a na proljeće i u Istanbul (23.4).

Sinoć oko ponoći završen je prvi ovogodišnji koncert najveće regionalne turneje - Hotel Nacional. Nakon kratkog zimskog sna koji je trajao od koncerta u Smidt Areni u Leverkusenu, Dino Merlin i ekipa su se vratili na put koji ih je odveo na samu granicu Austrije - grad Dornbirn.

Čarobnjak je prvi put u karijeri posjetio ovaj grad, a sudeći prema impresijama publike nakon koncerta, ovo neće biti posljednji put da je dvorana Messe Dornbirn uvrštena na listu koncertnih destinacija.

Koncert je protekao u sjajnoj atmosferi u intimnoj unutrašnjosti dvorane Messe koja je po prvi put bila domaćin sarajevskom Čarobnjaku. Publika, koja je osim iz Dornbirna stizala iz okolnih gradova St. Gallen, Bregenz, Innsbruck, Konstanz i Zurich, pratila je repertoar uglas još od prvih taktova pjesme Školjka do posljednjih taktova pjesme Undo. U međuvremenu su se redali, kako stari, tako i novi hitovi sa posljednjeg albuma, a podjednake erupcije oduševljenja izazivale su Laku noć moja mala Barbiko, Hotel Nacional, Nešto lijepo treba da se desi, Sve dok te bude imalo, Moj je život Švicarska, Rane, Bosnom behar probeharao...

Odmah nakon Austrije, turneja Hotel Nacional će u subotu, uoči Valentinova, posjetiti Varaždin gdje će se u gradskoj Areni održati koncert 13.2.2016. Posljednje ulaznice još su dostupne na ticketshop.hr.

Potom se Hotel Nacional seli u Sloveniju gdje je 27.2.2016. u dvorani Golovec u Celju zakazan treći ovogodišnji koncert. Organizatori koncerta već saopćavaju da se traži ulaznica više za prvi nastup Dine Merlina u Sloveniji nakon onog u Areni Stožice u februaru 2015. godine. Preostale ulaznice mogu se nabaviti na web stranici eventim.si.

Na proljeće, Hotel Nacional dolazi u Istanbul gdje će 23.4.2016. biti održan koncert u Ora Areni, a ulaznice se već mogu nabaviti na turskom Ticketmaster servisu biletix.com.

Informacije i ulaznice za sve predstojeće koncerte turneje Hotel Nacional, kao i sve datume i gradove možete pratiti na www.dinomerlin.com/turneja.