BH Eurosong show
0

AUDIO+FOTO+VIDEO / Dino Merlin će u Njemačku s pjesmom "Love in Rewind"

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Dino Merlin će na 56. takmičenju za pjesmu Evrovizije u Njemačkoj našu zemlju predstavljati s pjesmom pod nazivom "Love in Rewind". Pjesma je premijerno izvedena na BH Eurosong showu koji je emitiran uživo na BHT.

Downloadujte pjesmu "Love in Rewind" (mp3).

O samoj pjesmi Dino je rekao da je u njoj malo pouke, malo Balkana i malo folklora. Rekao je da mu je poseban izazov što će je pjevati na engleskom te da je ona za njega svojevrsna "mala matura".

Show je otvorio prošlogodišnji predstavnik BiH na Eurosongu Vukašin Brajić s pjesmom "Thunder and Lightning", a nastupila je potom tinejdžerska grupa "Maksimum Power", koja je izvela numeru Dine Merlina "Kokuzna vremena". Dino je onda s francuskom pjevačicom Beatrice Poulot i Mahirom Beat House izveo pjesmu "Putnici" s kojom nas je predstavljao na Eurosongu 1999. u Jerusalemu.

Gosti showa su bili i posljednji predstavnici Italije na Eurosongu 1997. Riječ je o duu "Jalisse", koji čine Alessandra Drusian i Fabio Ricci. Oni su izveli numeru "Fiumi di parole" s kojom su 1997. u Dablinu osvojili četvrto mjesto. Svakako, najveće ime koje je uveličalo ovaj show je turska zvijezda i jedna od najvećih zvijezda Balkana, Mustafa Sandal, koji je na Dinine riječi dobrodošlice odgovorio:

"Ko god ima tebe za domaćina Dino, osjeća se kao da je kod kuće".

Dino Merlin je napisao nekoliko pjesama za Mustafu i one su u protekloj godini ostvarile status hit pjesama u Turskoj. Prije nego što je Dino otpjevao pjesmu "Love in Rewind", numeru je na violini odsvirala "prva violina Beogradske filharmonije" Ksenija Milošević, koja je bila dio pobjedničke ekipe Marije Šerifović u Helsinkiju. Pa, poželimo da i Dini donese tu sreću.

Tokom emisije Merlin je govorio i o svojim počecima, te je istakao da su jorgovani prelijep cvijet koji ga je proslavio (njegov duet Kad zamirišu jorgovani sa Vesnom Zmijanac).

Istakao je Dino i kako je zaista bilo "kokuznih vremena" u njegovom životu, a rekao je između ostalog i kako su ga, dok je tragao za poslom, odbili u Željezari Ilijaš. Također, naš predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu je istakao rad cijele ekipe oko njega, kazavši kako je više od sto ljudi danonoćno radilo s velikim entuzijazmom prije BH Eurosong showa.

"Sredinom je moja najvažnija pjesma i najvažnija riječ. Ja tako živim...", istakao je, između ostalog, Merlin.

Show je realizovan sa devet kamera na scenografiji od skoro 600 kvadratnih metara u koju je ugrađeno više od 200 scenskih rasvjetnih tijela. Reditelj BH Eurosong showa je Emir Saltagić, scenograf Ivan Čistopoljski, a glavni producent Adnan Kršlak.