Muzika
1

Demofest: Odličan nastup Partibrejkersa na Kastelu

Klix.ba
I druge polufinalne večeri šestog Jelen Demofesta pred publikom na banjalučkom Kastelu u petak naveče našlo se 15 demo bendova.

Žanrovski je ponuda bila još raznovrsnija nego prve večeri, što je navelo i žiri da bude velikodušniji i vrata finala otvori za šest takmičara.

Među odabranima su se našla dva slovenačka benda, Kontradikshn, za koji su i njihovi rivali u demo programu izjavili da ih se plaše zbog kvaliteta koji posjeduju, i Pink Panker, koji je imao jedan od originalnijih i fanovima sigurno dražih scenskih nastupa, jer su ih počastili jelen pivom. Put do finala je pronašao i sjajni sinjski M.O.R.T, kao i Smoke Shakers, koji će se pobrinuti da Kiril ne bude jedini makedonski izvođač večeras. Nindže u bade mantilima, beogradski sastav The Branka, će se, takođe, vratiti na glavnu binu, a šestorku je kompletirao novosadski Vault of Pain, obezbijedivši neophodnu dozu žestokog metala u finalnom programu.

Nakon što je izvršena teška selekcija, neafirmisani bendovi su imali priliku da vide pravi primjer zrelog i uspješnog benda. Kako je Kraj programa bio spriječen da ponovo nastupi pred Jelen Demofest publikom, na scenu su odmah stupili Partibrejkersi i još jednom dokazali da njihovo vrijeme nikada neće proći. Uz pratnju najvjernijih fanova u prvim redovima i već čuveni direktni kontakt sa masom, Cane, Anton i ekipa su redali hitove iz svoje prebogate karijere. Kao da su i sami mladi demo bend, nisu posustajali ni na jedan trenutak, pa je pred glavnom binom sve prštalo od punk bunta.

Binu je zatim preuzeo makedonski sastav Superhiks, koji je u Banjoj Luci zasvirao ponovo poslije 10 dugih godina. Sjajnom svirkom i otkačenim stihovima su se odužili za dugu pauzu, ugrijavši posjetioce u prohladnoj noći kombinacijom različitih žanrova. A dok se plesalo ispred glavne bine, jednako je veselo bilo i na DJ sceni, gdje su svoje setove vrtili banjalučanka Joma Maja i Miozz iz Pančeva.

Prošle su dvije polufinalne večeri, nastupilo je 30 takmičarskih i pet revijalnih sastava, a najbolje tek slijedi. Uz promociju albuma Neura, povratak Kirila, premijeru Plejboja i 10 najboljih demo bendova regije, očekuje nas završnica u velikom stilu, koja se prosto ne smije propustiti.