Muzika
77

Bend Dede Putra snimio spot za pjesmu "Ojojojo"

Piše: A. U.
Nakon objavljivanja albuma "Kuljavi", koji nailazi na sve bolje reakcije publike, cazinski bend Dede Putra objavio je i spot za pjesmu "Ojojojo".

"Radi se o pjesmi sa osvrtom na sivilo i otužnu situaciju u našoj zemlji, koja je metaforički predstavljena kroz frontmena benda. On očajnički pokušava shvatiti šta je to što mu fali, sve dok ne naiđe na reklamni pano sa članovima svog benda bez njega. On pohrli da ih traži, znajući da mora naći ta jedna vrata, portal iza kojeg je sve šareno i veselo. Spot je djelo mladog i nadasve stručnog i maštovitog Irnesa Čavkića", rekao je za Klix.ba Edvin Alagić, bubnjar i PR benda.

Bend Dede Putra pozdravio je sve čitaoce našeg portala i poželio im ugodan dan uz želju da im spot "navuče osmijehe na lice i da u sebi pjevuše stihove refrena koji su veoma teški, a glase 'Ojojojojojojojo', i tako 173.919 puta".

Podsjetimo, bend bend Dede Putra ("daj putera", žarg.) u svojim pjesmama spaja moderno i tradicionalno sa socijalnim temama. Njihovi nastupi su prilično živopisni i zanimljivi, a spotovi neobični i duhoviti. Prema temama i aranžmanima su, kako sami kažu, neka vrsta "šizoidnog teatra", koji svira alt rock sa mnogim primjesama i dodacima.

Njihov album "Kuljavi" možete preuzeti ovdje.