Duga kosa i crvena marama
61

Davor Ebner se simpatičnim videom prisjetio početka svoje karijere s Reginom

L. R.
Davor Ebner (Foto: D. S./Klix.ba)
Davor Ebner (Foto: D. S./Klix.ba)
Nekadašnji frontmen grupe Regina Davor Ebner danas se na na svom Instagram profilu prisjetio početka svoje karijere.

Naime, on je putem svog Instagram profila podijelio kratki isječak u kojem predstavlja grupu Regina i navodi da je riječ o njihovoj prvoj ploči i kaseti.

Snimak je nastao početkom devedesetih godina kada je grupa Regina i formirana, a Davor Ebner u opisu videa napisao je "Nelagoda", što najvjerovatnije upućuje na njegov sramežljivi pogled na kraju videa. Na objavi je moguće vidjeti mladog Ebnera s dugom kosom preko koje je stavio kačket i crvenu maramu.

"Ja sam Davor Ebner iz grupe Regina. Ovo je naša prva ploča i kaseta. Spavaj, spavaj, snivaj mene", poručio je Ebner u videu.

Grupa Regina nastala je 1990. godine, gdje ubrzo nastaje njihov album pod istoimenim nazivom, a na kojem su se našle pjesme "Spavaj", "Ne pitaj me", "Ostat ću sam", "Kao nekad ona" i druge. Potom, 1992. godine slijedi njihov drugi album "Ljubav nije za nas" s kojim se bend proslavio na regionalnom muzičkoj sceni.

Usred rata, Regina prestaje s radom, a 2006. godine osnivač benda Aleksandar Čović i Davor Ebner ponovo kreću u saradnju i objavljuju album "Sve mogu ja".

Ipak, njihovoj saradnji dolazi kraj u 2022. godini kada Ebner objavljuje da više nije član grupe Regina. On uskoro započinje svoju solo karijeru i u februaru ove godine objavljuje svoju pjesmu "Putujemo". Aleksandar Čović nastavlja svoj rad s grupom i samo nekoliko dana kasnije objavljuju novu pjesmu "Opraštam ti".