|

Dašak Broadwaya na sceni BKC-a: Sarajevska publika uživala u muzici osamdesetih

Dašak Broadwaya na sceni BKC-a: Sarajevska publika uživala u muzici osamdesetih
256
Klix.ba
23.2.2019. u 22:31
14
komentara
256

dijeljenja
1/9 Foto: I.Š./Klix.ba
2/9 Foto: I.Š./Klix.ba
3/9 Foto: I.Š./Klix.ba
4/9 Foto: I.Š./Klix.ba
5/9 Foto: I.Š./Klix.ba
6/9 Foto: I.Š./Klix.ba
7/9 Foto: I.Š./Klix.ba
8/9 Foto: I.Š./Klix.ba
9/9 Foto: I.Š./Klix.ba
Sala Bosanskog kulturnog centra Sarajevo bila je premala da primi sve one koji su željeli doći na gala koncert "Broadway-West End mjuzikli 80." kojim Institut za muziku, teatar i multimediju (iMTM) obilježava petogodišnjicu rada.
Tridesetočlana ekipa osvojila je publiku sarajevskog BKC-a nevjerovatnom energijom i priredila joj večer punu dobre muzike osamdesetih. Dobro raspoložena publika je, između ostalog, mala priliku vidjeti presjek svih pet mjuzikala ("Briljantin", "Footloose", "Prljavi ples", "Annie" i "Flashdance") koje je iMTM predstavio u proteklih pet godina i najljepše muzičko-scenske trenutke svakog od njih.


Ansambl izvođača gala koncerta "Broadway-West End mjuzikli 80." čine umjetnici iz originalnih glumačkih podjela i muzičkog benda, među kojim su solisti: Aida Mušanović Arsić, Irma Mulić, Ina Hamzić, Nikolina Vujić, Ajsela Zoronjić, Negra Čičić, Narcis Zečić, Alen Hadžić i Tarik Mulaomerović, kao i sopranistica Opere NPS-a Melisa Hajrulahović Tomić. Muzički bend čine akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović, bubnjar Amar Češljar, bas gitarista Dinko Šimunović i gitarista Mišo Čirko koji će uživo izvesti 18 songova među kojima su 'Time of my life', 'Maniac', 'Gloria', 'What a feeling', 'Footloose' i mnogi drugi.

Osim toga, na gala koncertu su učestvovali i plesači originalnih produkcija Samra Mlinar Mandić, Dženana Huskić i Ognjen Elčić, kao i djeca iz mjuzikla "Annie".

Institut za muziku, teatar i multimediju osnovan je 2013. godine u Sarajevu sa željom da, prije svega, pokrene scenu muzičkog teatra, ali i muzičke produkcije. Direktorica iMTM-a Alma Ferović-Fazlić je u ranijem razgovoru za Klix.ba otkrila da već rade na novim projektima i mjuziklima, među kojima je obnova mjuzikla "Annie" s novom podjelom djece.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...