Uz Ivanu Đurić
24

Damir Imamović na prvoj turneji u Kini

Klix.ba
Damir Imamović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Imamović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Upravo objavljeni novi datumi predstojećih nastupa Damira Imamovića kazuju da je pred sarajevskim sevdalijom intenzivan period.

Nakon nastupa u Ljubljani i Zagrebu kojima je promovirao svoj duo sa najatraktivnijom austrijskom muzičarkom balkanskog porijekla Jelenom Popržan (Catch-Pop String-Strong, Madame Behaux...), Damir 10. septembra kreće na svoju prvu turneju u Kini.

U pratnji Ivane Đurić, violinistice iz njegovog vrlo uspješnog Sevdah Takhta, Damir će gostovati u južnoj kineskoj provinciji Guanxi gdje će odsvirati ukupno tri koncerta u gradovima Nanning, Guilin i Liuzhou.

U okviru ovog gostovanja planiran je i poseban četvrti koncert koji će biti prenošen na kineskoj nacionalnoj televiziji, što u Kini predstavlja poseban iskaz počasti.

Gostovanje Damira Imamovića u Kini organizirala je Beida Music Group, koncertna agencija s najvišim akreditivima pri kineskom Ministarstvu kulture.

Nakon Kine, Damir se vraća u Evropu gdje slijede tri koncerta sa Jelenom Popržan u Austriji, zatim humanitarni koncert za "Fond za druge" u Zagrebu, solo koncert u predivnom istanbulskom Pera muzeju, a onda turneja Sevdah Takhta koja kreće iz Minhena 4. novembra.