Čudo od djeteta Marko Bošnjak oduševio na makedonskom festivalu

F
FENA
20.11.2015. u 08:43
0
10
Čudo od djeteta Marko Bošnjak oduševio na makedonskom festivalu
0
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Jedanaestogodišnji Marko Bošnjak iz Rame nastupio je danas kao gost na popularnom festivalu "Zlatno slavejče" koji se već 45. godinu zaredom održava u Skoplju, u Makedoniji.
Marko se prvog dana festivala, u prepunoj dvorani Borisa Trajkovskog, predstavio s pjesmom "One night only" Jennifer Hudson. Inače ta pjesma u njegovoj izvedbi na YouTubeu ima više od četiri miliona pregleda.

"Marko će također s istom pjesmom nastupiti i sutra i prekosutra, s tim da će zadnji dan otpjevati i pjesmu 'Crno i belo', poznate makedonske izvođačice Kaliopi", kazao je za Fenu njegov ujak Pero Pavlović Ćiro, koji je zajedno u Skoplju s njegovim roditeljima Lucom i Vladom.

Pavlović je kazao kako je nakon današnjeg nastupa Marka u svom uredu primila ambasadorica BiH u Makedoniji Lepa Babić, koja je inače jedan od inicijatora za njegov nastup na festivalu. Ona je u jednosatnom razgovoru zahvalila Marku što je, kako je kazala, na pravi način predstavio Bosnu i Hercegovinu.

"Marko i njegova porodica iznimno su zahvalni ambasadorici Babić i direktoru festivala Bobanu Josifovskom koji su najzaslužniji za njegov nastup u Skoplju", kazao je Pavlović, istaknuvši kako je ambasadorica Babić izrazila želju da Marko bude gost na manifestaciji "Dani Bosne i Hercegovine u Makedoniji" koja se održava na ljeto iduće godine, u organizaciji Veleposlanstva BiH u Makedoniji.

Također, istim povodom, direktor festivala Josifovski ponudio se da iduće godine bude domaćin za vrijeme Markovog boravka u Makedoniji.

Marko Bošnjak javnosti je poznat po nastupu u Pinkovim zvjezdicama gdje je u nekoliko nastupa svojim pjevanjem rasplakao žiri i publiku.

Njegov ujak Pavlović je kazao kako je Marko jutros gostovao u emisiji na nacionalnoj makedonskoj televiziji te kako će Marka primiti i ministrica kulture Makedonije Elizabeta Kačenska Milevska.

"Svi dani festivala su popunjeni. Marko je kazao kako je za njega sve ovo jedno vrlo lijepo i nevjerovatno iskustvo i nešto što je teško mogao predvidjeti da mu se takvo što moglo dogoditi. On je zahvalio ambasadorici i direktoru festivala što su mu omogućili nastup u Skoplju", prenio je njegove riječi ujak Pavlović.

Festival "Zlatno slavejče" koji traje do 21. novembra, drugi je dječji festival po tradiciji u Europi, nakon talijanskog festivala dječjih pjesama "Zlatna paprika".

Na festivalu u Skoplju, koji nije takmičarskog karaktera, sudjeluju mladi muzičari iz Crne Gore, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Na njemu su svoju karijeru započele brojne makedonske zvijezde, među kojima i pokojni pjevač Toše Proeski.


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: