Muzika
22

Crvena jabuka snimila novi album "Nek' bude ljubav"

Klix.ba
Nakon više od dvije godine Crvena jabuka ima novi album koji će se zvati "Nek' bude ljubav".

Posljednji album grupe Crvena jabuka, "Za tvoju ljubav", Croatia Records je objavila početkom 2011. godine. Grupa je od objavljivanja tog albuma održala i veliku turneju pod istim nazivom, a svaki slobodni trenutak Dražen Žerić Žera, frontmen grupe koristio je za osmišljavanje koncepcije novog albuma.

Okupivši vjerne suradnike, a i neke nove, prionulo se snimanju novih pjesama.

Album je sniman u Zagrebu, Dortmundu, Sarajevu i Beogradu. Uz 15 novosnimljenih pjesama, na albumu će se naći i live verzija dueta grupe s Halidom Bešlićem - pjesma "Godinama" koja je snimljena na turneji Karlovačko Live 2010. Uz taj duet, album sadrži još nekoliko vokalnih suradnji. Kemal Monteno gostuje u pjesmi "Crveni poljupci", Karlo Martinović u "Vjerujem", a grupa Neverne bebe snimila je sa Žerom svoju pjesmu "Ovo je kraj".

Odličan omot albuma djelo je Jabukinog stalnog dizajnera Davora Papića koji je osmislio i posebno pakiranje CD-a koje će iznenaditi svakoga tko ga prvi put uzme u ruke i otvori ga.

Singl koji će najaviti CD "Nek' bude ljubav" zove se "Imam neke fore", a premijerno će biti puštena večeras u emisiji Glazbeni show Dalibora Petka na hrvatskom Narodnom radiju od 18 sati. Za ovaj singl će Crvena jabuka snimiti i spot, a CD izdanje pojavit će se u prodaji u prvoj polovini juna.