Koncert u Domu mladih
0

VIDEO / Crnogorska pop zvijezda u petak pjeva samo za vas

Sarajevo-x.com
U petak, 2. aprila, u sarajevskom Domu mladih nastupa jedno od najvećih imena pop muzike u regionu - Sergej Ćetković. Nakon nastupa pred sarajevskom publikom u ljeto 2008. popularni crnogorski pjevač ponovo će obradovati svoje fanove koncertom u organizaciji magazina Gracija koji ovim koncertom obilježava i mali jubilej – pet godina postojanja.

Rođeni Podgoričanin Sergej Ćetković je od 1989. do 1994. bio član grupe "Vatrena srca" kao klavijaturista i prateći vokal, nastupajući na brojnim festivalima. Od 1994. karijeru nastavlja u bendu "Amfiteatar", gdje je postao vodeći vokal. Četiri godine kasnije najavljuje solo karijeru singlom "Bila si ruža", a nakon nastupa na Budvanskom festivalu s pjesmom "Sati, dani, godine" 2000. objavljuje prvi album pod nazivom "Kristina".

Mnoge pjesme s tog albuma su danas veliki hitovi, a već 2002. objavljuje novi materijal "Budi mi voda", te 2005. album "Kad ti zatreba", obarajući rekorde po tiražu i slušanosti. Pjesma "Pogledi u tami" dvije godine bila je na svim top listama zemalja u regionu. Godine 2007. najavljujući četvrti album "Pola moga svijeta" Sergej objavljuje singl "Kad bi htjela ti".

Novi, peti studijski album nazvan "Dva minuta" najavila je istoimena pjesma čiji je videospot premijerno prikazan početkom februara ove godine. Osim što je napisao muziku i tekst za singl "Dva minuta" pojavljuje se i kao reditelj i scenarista videospota rađenog u najsavremenijoj digitalnoj tehnologiji.

Sergej je ponovno u Sarajevu 2. aprila u Domu mladih, od 21 sat, s novim, ali i starim hitovima, emotivnim baladama koje su i prije dvije godine očarale posjetioce Sergejevog koncerta. Ulaznice za koncert po jedinstvenoj cijeni od 15 KM mogu se kupiti na prodajnim mjestima ispred Doma mladih i sarajevske tržnice.