Noć za pamćenje
132

Čola u Banjoj Luci pjevao pred više od 30.000 ljudi

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Zdravko Čolić, jedna od najvećih zvijezda pop muzike sa Balkana, održao je sinoć na Trgu Krajine u Banjoj Luci spektakularan koncert kojem je prisustvovalo više od 30.000 ljudi.

Spektakl, pod nazivom “Noć za pamćenje”, Čola je počeo pjesmom “Sinoć nisi bila tu”, a nakon toga su se ređali hitovi iz više nego bogate karijere mega popularne muzičke zvijezde.

Zajedno sa Čolom desetine hiljada ljudi pjevalo je pjesme “Produži dalje”, “Pusti pusti modu”, “Malo pojačaj radio”, “Noć mi te duguje”, “Hotel Balkan”, “Krasiva”, “Merak mi je”, “Ko te ljubi kad nisam tu”, “Noć mi te duguje", “Kao moja mati” i mnoge druge hitove uz koje su odrastale generacije sa prostora bivše Jugoslavije.

Kao na svim Čolinim nastupima i sinoć u Banjoj Luci bili su prisutni obožavatelji od osam do 88 godina, što je još jednom potvrdilo da je Zdravko Čolić već decenijama neprikosnovena muzička zvijezda balkanske pop muzike.

Spektakl u Banjoj Luci pratili su vrhunski muzičari, ali i scenski efekti kakvi se rijetko viđaju na našim prostorima. Čola je svoje fanove, koji su u grad na Vrbasu stizali tokom čitavog dana iz brojnih gradova BiH i regiona zabavljao puna tri sata, a nastup je završen pjesmom “Ti si mi u krvi”.

Nakon toga, nebom iznad Banje Luke zasjao je i spektakularni vatromet, kojim je označen kraj “Noći za pamćenje”. Koncert u Banjoj Luci, koji je protekao bez ijednog incidenta, organizirala je agencija “Mint”.