Red Bull Music Academy
0

FOTO+VIDEO / Članovi Dubioze sa posjetiocima dijelili iskustva o stvaranju muzike

Sarajevo-x.com
Radionica Red Bull Music Academy održana je u četvrtak navečer u velikom MGKS studiju u zgradi RTV doma u Sarajevu. Članovi benda Dubioza kolektiv priredili su interesantno druženje svim posjetiocima i ljubiteljima urbanog muzičkog zvuka.

Članovi benda predvođeni producentom Branom Jakubovićem u prvom dijelu radionice učesnicima su govorili o Red Bull Music Akademiji te načinima apliciranja na idući globalni workshop koji će se desiti u Londonu 2011. godine, a nakon razgovora sa članovima Dubioza kolektiva koji su bili gosti ovogodišnje sarajevske radionice, prešlo se na praktični rad sa bendom gdje su učesnici mogli da se upoznaju sa tehnikama snimanja i rada u studiju.

Red Bull Music Academy se nastavlja u petak navečer u Domu mladih gdje će se u 21:00 sat desiti bh. premijera albuma "5 do 12" Dubioza kolektiva. Album “5 do 12” je objavljen 12. aprila na web stranici www.dubioza.org gdje ga je do danas besplatno preuzelo više od 40.000 ljudi, a u prodaji je i CD/DVD u izdanju izdavačke kuće Menart. Kao DJ podrška će večeras nastupiti Audio Infunktion. Karte za ovaj koncert se mogu kupiti ispred Doma mladih po cijeni od 10KM

Red Bull Music Academy je multidisciplinarni događaj u neprekidnom razvoju, na kojem se svake godine okupi 60 muzičara, DJ-eva, producenata, MC-ijeva, vokalista i muzičkih novinara kako bi razmijenili iskustva, teorije i čuli nove radove i sessione nekih od muzičkih pionira savremene scene. Ne radi se o tome da se muzičari jednostavno "uštekaju" i odsviraju svoje melodije. Akademija nudi jedinstven proces razmjene, otkrivanja i učenja u kojem iznimno talentovani muzičari različitih generacija i svjetonazora iz svih dijelova svijeta ulaze u živu komunikaciju – mentalnu, duhovnu i, prije svega, prijateljsku.

Djelić atmosfere radionice pogledajte na video snimku.