"Poena nema dovoljno"
79

Članica žirija Beovizije koja Breskvici nije dala nijedan bod: Razmislite prije izrečenih uvreda

I. S.
Foto: Instagram/sajsimcofficial
Foto: Instagram/sajsimcofficial
Srbijanska reperka Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, bila je dio ovogodišnjeg žirija "Beovizije", odnosno "Pesme za Evroviziju". Naišla je na kritike mnogih građana Srbije zato što Breskvici nije dala nijedan bod.
"Vau, kakva noć! Hoću da istaknem samo lijepe stvari. Svi takmičari, bravo! Ljudi, vi koji se ne bavite muzikom, niste upoznati koliko je performans zahtjevan i svaki takmičar, ali baš svaki, zaslužuje trofej za trud koji je uložio u pjesmu, nastup i sve ostalo. Nastupam 20 godina i znam koliko je to naporno uprkos ljubavi koju imam prema svojoj profesiji. Poena ipak nema dovoljno i bilo mi je (stvarno) jako teško da mjerim nečiji trud. Ipak su nijanse morale da prave razlike. Svako od nas u žiriju je glasao kako je mislio i zato smo tako različiti bili, što ste i vidjeli", navela je.

Dodala je da će neki drugi put govoriti o tome kako je targetiraju određene ličnosti i mediji/stranice te pozivaju na linč.

"Hvala RTS i Pesmi za Evroviziju na pozivu da dam stav, nepristrasno i časno, bez toga da znam šta drugi članovi glasaju ili šta kaže publika. Veliki pozdrav i za nove drugare iz žirija, čast mi je što sam bila sa vama u ekipi. Uživajte u muzici i umjetnosti. Teya, u maju te pratimo u Malme i navijamo", zaključila je.

Podsjećamo, ranije se oglasila Marija Šerifović, koja je također bila u žiriju.

"Da rezimiram! Teya Dora najbolja i zasluženo ide u Švedsku. Želim joj svu sreću! RTS-u čestitke na odličnom showu. Kolegama iz žirija hvala na poštenom glasanju i što niko nikome nije zijevao u papire. Ja sada idem u hibernaciju. Čujemo se u maju. Studio", napisala je na Twitteru.