{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Buba Corelli & Redneck u akciji "Budi Muško"

2.8.2013. u 09:39
3
4
Buba Corelli & Redneck u akciji "Budi Muško"
3
 
Bh. reper Buba Corelli je u saradnji s Redneckom snimio pjesmu "Budi Muško", kao dio istoimene kampanje čiji je cilj preispitivanje društvenih normi u vezi sa rodnim pitanjima.
Na ovaj način Asocijacija XY, kroz projekt "Inicijativa mladića za sprečavanje rodno zasnovanog nasilja na sjeverozapadnom Balkanu", uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i CARE International NW Balkans, pokušava na atraktivne i moderne kanale komunikacije poslati direktnu poruku populaciji kojoj se obraća, mladim ljudima, mladićima prije svega.

U tom duhu, u okviru kampanje "Budi Muško" rodila se saradnja sa trenutno jednim od najpoznatijih repera u BiH Bubom Corellijem i novom nadom bh. rep scene Redneckom.

Kao dio ove kampanje i njihove želje da daju svoj doprinos projektnom cilju preispitivanja društvenih normi u vezi sa rodnim pitanjima, promovisanja zdravih životnih stilova i nenasilja među vršnjacima, nastala je pjesma "Budi muško", koja govori o usponima i padovima koje obilježe jedan životni ciklus svakog muškarca.

Muziku je radio Boris Đurđić Kibo iz Bihaća, tekst je djelo Bube Corellija i Rednecka. Pjesma je snimana i producirana u Chopped & Screwed i G-recordz studijima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: