|

Bruce Dickinson dolazi u Sarajevo

Bruce Dickinson dolazi u Sarajevo
794
Klix.ba
1.4.2019. u 13:41
84
komentara
794

dijeljenja
Bruce Dickinson dolazi u Sarajevo
Bruce Dickinson, lider legendarnog britanskog heavy metal sastava Iron Maiden, 5. aprila posjetit će Sarajevo.
Naime, ovom svjetski poznatom muzičaru će na Dan grada Sarajeva 6. aprila biti uručeno priznanje Počasni građanin Sarajeva, a odluku za dodjelu nagrade Bruceu Dickinsonu donijelo je Gradsko vijeće Grada Sarajeva u oktobru prošle godine.

"Važno je istaći da ćemo 6. aprila u ranim jutarnjim satima napraviti jedan poseban događaj isključivo u čast Bruceu Dickinsonu. Upravo razrađujemo scenarij, dogovaramo detalje, a tvrdimo da će događaj zaista biti impresivan. Iz dana u dan sve više poznatih ljudi dolazi u Sarajevo i to me posebno raduje", kazao je za Klix.ba gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Valja podsjetiti da je Bruce Dickinson zajedno sa svojom grupom došao u opkoljeno Sarajevo 14. decembra 1994. godine kada je održao koncert u Bosanskom kulturnom centru. On je doputovao iz Splita kamionom humanitarne organizacije Serious Road Trip.

"Posebna je čast ugostiti Brucea Dickinsona, čovjeka koji je u najtežim trenucima bio uz Sarajevo 1994. godine i to je za sve Sarajlije zaista bila posebna stvar", dodao je Skaka.
Prijavi grešku


Komentari (84)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...