Veličanstveni tribute show
330

VIDEO / Brit Floyd nastupaju u Sarajevu i Banjoj Luci

Klix.ba
Liverpoolski sastav Brit Floyd, koji slavi zadivljujuću muzičku ostavštinu Pink Floyda, u sklopu ‘A Foot In The Door World Toura 2012' svoj će veličanstveni tribute show predstaviti 3.11. (subota) u Olimpijskoj dvorani Zetra - J. A. Samaranch u Sarajevu te 6.11. (utorak) u Dvorani Borik u Banjoj Luci.

U manje od godinu dana od njihovog pojavljivanja, Brit Floyd "fenomen" su prihvatili obožavatelji Pink Floyda širom svijeta. Priznati zbog savršenstva izvedbe pjesama, jedinstvene "floydovske" animacije te umjetničkog spoja zvuka i svjetla postali su naširoko smatrani za najveći Pink Floyd tribute show u svijetu.

Nakon što je Brit Floyd nastupao na više od 150 koncerata u 2011. godini, ove godine kreću na novu turneju sa potpuno novim programom "A Foot In The Door" u povodu izlazka novog službenog istoimenog best of albuma Pink Floyda, a nastupi će sadržavati sve pjesme sa albuma u cijelosti, pjesmu po pjesmu, kako su ih izabrali lično članovi Pink Floyda. Kao dodatni bonus, zbog velikog interesa, novi show Brit Floyda uključivat će i punu, 23 minute dugu izvedbu pjesme "Echoes", snimljenu za jedan od mnogih klasika Pink Floyda, album "Meddle" (1971.).