Takmiči se na "Beoviziji"
70

Breskvica o "Gnezdu orlovom": Pjesma je prava srpska, to da je genocidna me baš uzdrmalo

I. S.
Screenshot: Instagram/brrrreskvica
Screenshot: Instagram/brrrreskvica
Srbijanska pjevačica Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, oglasila se nakon kritika da njena pjesma "Gnezdo orlovo" govori o vraćanju Kosova Srbiji.
Najprije je navela da je sve spremo za njen nastup na "Beoviziji", tj. "Pesmi za Evroviziju". Navela je kako joj je najvažnije da pjesmu "iznese" kako treba i riješi se treme.

"Imam ljude koji mi pomažu, stvarno ne znam kako sam stigla sve. Svi loši komentari na kraju su se ispostavili dobri. Prvih nekoliko dana sam svaki komentar pročitala, sada više ne čitam", rekla je tokom gostovanja na TV Prva.

Dodala je kako je u prvih nekoliko dana dobijala samo negativne komentare.

"Pjesma je srpska, prava. Prva dva - tri dana je bila katastrofa. Prvo se naredaju hejteri da komentarišu pa isplivaju ovi dobri. To da je pjesma genocidna me je baš uzdrmalo", kazala je.

Breskvica će spomenutu pjesmu izvesti na "Beoviziji", tj. "Pesmi za Evroviziju". Ona će nastupiti u prvom polufinalu, koje je zakazano za 29. februar. Finale će se održati drugog marta.

Muzičar Miloš Stojković Henny je zajedno sa Ivanom Đurđevićem napisao muziku, dok je Relja Putniković, poznatiji kao Torinno, bio zadužen za tekst.

"Relja je pisao tekst, ali ono što ja mogu da vam kažem jeste da je pjesma odlična. Predstavlja naš narod. Ima klasičnu srpsku melodiju u sebi. Dobili smo mnogo podrške, kako smo i očekivali, a načuli smo da ima i negativnih komentara po Twitteru. Ne sviđa mi se što se na taj način priča o tome", rekao je Henny za Kurir.