Obilježila rođendan i 30 godina rada
0

FOTO+VIDEO / Brena priredila nezaboravan koncert u Beogradskoj areni

Sarajevo-x.com
(Foto: Mondo)
Popularna folk pjevačica Lepa Brena održala je u Begradskoj areni koncert kojim je proslavila rođendan i obilježila 30 godina estradne karijere.

Jeste joj "pobjegla" matrica, jeste joj se u nekoliko navrata zakačila haljina za štiklu, jeste da slika na okruglom videozidu u pojedinim momentima nije bila baš najbolja, ali svih oko 20.000 ljudi je sa koncerta otišlo prezadovoljno, piše portal Mondo.

Jedna od najpopularnijih pjevačica bivše Jugoslavije održala je trosatni koncert. Promijenila je pet odijevnih kombinacija od srebrene cyber haljine, preko roze haljine inspirisane orijentom, bijelih pantalona i sakoa, do još jedne srebrene haljinice sa resicama i kratke škotske suknje u kombinaciji sa bijelom košuljom i crvenim čizmama. Na sceni su se smjenjivali zgodni plesači i plesačice, akrobatska grupa, bicikl, kabriolet i motor, zrak, vatra i voda... Što se muzike tiče, bilo je svega, od Silvane Armenulić do Prodigyja!

"Ovo je koncert za koji sam se spremala 51 godinu", obratila se Lepa Brena publici na koncertu na koji je doletjela helikopterom. Okupio se ponovo Slatki greh na čelu sa Sašom Popovićem i njegovom harmonikom. Harmonike se latio i Željko Joksimović, koji je Lepoj Breni pisao nekoliko pesama za posljednji album. Gosti su joj bili i Vlado Kalember, Daniel Popović i Alen Islamović. S ponosom su otpjevali nekada veliki hit Jugoslovenka.

"Nisam vjerovala da ću sa 50 godina ovako da đipam i ripam i da će mi to biti zadovoljstvo", dodala je Brena u obraćanju publici. Da joj čestitaju rođendan na bini nisu propustili ni njen suprug Slobodan Živojinović, koji je izašao zajedno sa sinovima, Viktorom, Stefanom i Filipom.