Turneja
660

Božo Vrećo zapjevao na Broadwayu: Ovaj koncert je ostvarenje sna

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Božo Vrećo predstavio je svoju interpretaciju sevdaha na Broadwayu, poznatoj aveniji u New Yorku koja je uz londonski West End kulturološki najvažnije mjesto na svijetu, i još jednom pokazao da kvalitetna muzika ne poznaje granice.

Nakon koncerta u Torontu u Kanadi Božo je održao "Večer sevdaha" (An evening of Sevdah) u Simphony Spaceu na Broadwayu.

"Koncert u New Yorku u prekrasnom Symphony Spaceu na Broadwayu je bio ostvarenje sna, muzička katarza. Koncert sa osam vrsnih muzičara na sceni, među kojima je Marko Đorđević na bubnjevima, ljudi su bili u potpunom transu, turneja ide svom svojom silinom, New York mi otvara vrata i za sljedeću godinu i tome se već radujem", napisao je Božo na svom Facebook profilu nakon koncerta.

Dodao je kako mu je srce već ispunjeno, jer je ovaj koncert iznjedrio ljubav i emocije.

"Te vaše ovacije, to vaše 'Božo, mi te volimo', to koliko znate sve pjesme i plešete i pjevate sa mnom. New York me oduševio, učinio još sigurnijim da je moja umjetnost na divnom nivou i da sam najsretniji što gdje god da odem puno ljubavi dam i ista ta ljubav mi se višestruko vrati", napisao je.

Nakon New Yorka Božo putuje u St. Louis gdje će 26. oktobra održati koncert u The Sheldon Concert Hallu, a dan poslije u Gary And Laura Maurer Concert Hallu u Chicagu.