Muzika
17

"Bože čuvaj me": Tuzlanski reper Head o životu, greškama, napuštanju i borbi

Klix.ba
Edmir Bekić, umjetničkog imena Head je tuzlanski reper rođen 1995. godine, a rap muzikom se aktivnije počeo baviti prije pet godina.

Dosad je završio dva EP albuma, "Upoznaj se" i "Spreman sam", a trenutno surađuje s hrvatskim beatmaekerom Davorom Vinkeševićem, poznatijim kao Vordabetzz, te banjalučkim reperom Skankom.

Momci su skupa napravili dvije pjesme pod nazivom #nemalabavo Sajfer part I i II, koji su pohvalili čak i članovi tuzlanske FMJAM ekipe.

U razgovoru za Klix.ba, Head navodi kako uskoro u planu ima snimiti pjesmu sa Frenkijem, a njegov najnoviji projekat je pjesma pod nazivom "Bože čuvaj me".

"U njoj sam opisao svoj život, gdje sam pravio greške, gdje su me napuštali kada mi je bilo najgore. Pisao sam je dok sam razmišljao kako sve više starim, kako sam sve više zreliji i sposobniji da kroz život moram da se borim sam, da je velika rijetkost vjerovati nekome. Kroz pjesmu govorim i kako želim jednu osobu kojoj mogu iskazati sva svoja osjećanja, koja će da biti tu, podržati me i prihvatiti onakvog kakav jesam", kaže ovaj reper.