"Neka DJ odma' dole siđe"
0

VIDEO / "Bombaj štampa" večeras svira u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Članovi grupe "Bombaj štampa"
Članovi grupe "Bombaj štampa"
Čuvena sarajevska grupa "Bombaj štampa" održat će, pod generalnim pokroviteljstvom Walter Wolfa, samostalni koncert u Domu mladih u Sarajevu u subotu sa početkom u 22 sata.

Ovo će biti prvi dvoranski koncert "Bombaj štampe" u Sarajevu nakon izlaska njihovog najrecentnijeg albuma i stoga je sigurno kako će ovaj događaj privući veliko interesovanje javnosti.

"Bombaj štampa" će na koncertu izvesti kako hitove koje publika već poznaje, tako i pjesme sa nove ploče "Neka DJ odmah dole CJ". Sa Bombaj štampom će na pozornici večeras biti i gitarista "Psihomodo Popa", Vlatko Čavar Brada.

Legendarni sarajevski DJ Dragan Kožović Kožo će biti zadužen za zagrijavanje publike prije nastupa "Bombaj štampe", sa izborom muzike iz 80-tih.

Grupa "Bombaj štampa" nastala je 1982. godine, ali su zbog glumačkih obaveza njihovog frontmana Branka Đurića Đure (danas glumačke zvijezde afirmirane u svjetskim okvirima) svoj prvi album "Bombaj štampa" izdali tek 1987. godine. Drugi album "Ja mnogo bolje letim sam" objavili su 1990. godine, a početkom 1992. godine grupa privremeno prestaje sa radom.

Članovi benda ponovo su se okupili 2009. godine, a početkom 2010. izdali su svoj treći nosač zvuka "Neka DJ odmah dole CJ". Pjesma "Nedim", objavljena na ovom albumu za koju je snimljen i video spot, instantno je postala hit, obznanivši povratak grupe "Bombaj štampa" na velika vrata regionalne muzičke scene.

Ulaznice za ovaj događaj su se u pretprodaji mogle kupiti po cijeni od 12 KM, dok na dan koncerta koštaju 15 KM. Karte se mogu nabaviti na prodajnim mjestima ispred Doma mladih i ispred Sarajevske tržnice.