Muzika
2

Bombaj štampa otvara 8. Sarajevo Music Stage 2012

Klix.ba
U petak, 06. jula, bit će otvoren 8. Sarajevo Music Stage 2012, koji će i ove godine tokom Sarajevo Film Festivala ponuditi izvrsne koncerte najvećih regionalnih muzičkih zvijezda.

Sarajevo Music Stage 2012 započet će koncertom energične beogradske grupe Vrooom, a potom će na pozornici Doma mladih nastupiti čuvena sarajevska grupa Bombaj štampa. Predvođena poznatim glumcem i muzičarem Brankom Đurićem Đurom, grupa Bombaj štampa će sigurno još jednom obradovati publiku, pogotovo zato što će im se u izvedbi pjesme Miss Sarajevo pridružiti i svjetski poznati tenor Marc Heller.

Pokrovitelj prvog koncerta u okviru Sarajevo Music Stagea 2012 je Jack Daniel's, legendarni američki whiskey, koji postoji već 146 godina. Najprodavaniji whiskey na svijetu postoji zahvaljujući Jacku Danielu, koji je davne 1866. godine zvanično registrirao destileriju koja je danas najstarija registrirana destilerija u SAD-u i jedan od spomenika američke historije i kulture.

Već 1904. godine Jack Daniel's je osvojio svoju prvu nagradu, i to na svjetskoj izložbi u Saint Louisu, kada je u kategoriji 20 različitih proizvođača upravo Jackov "Old No.7 Tennessee Sipping Whiskey" dobio zlatnu medalju. Pored ove zlatne medalje, o kvaliteti Jack Daniels'a svjedoči i još šest medalja, koje je osvojio u ostatku svijeta. Destilerija Jack Danielsa u Lynchburgu, Tennessee, danas posluje u sklopu grupacije Brown-Forman, a whiskey se još uvijek proizvodi na način kako je to radio i sam gospodin Jack Daniel, još prije više od 150 godina.

Sarajevo Music Stage 2012 bit će nastavljen nastupom Bajage i Instruktora (subota, 07. juli), a potom slijede koncerti Harija Mata Harija (nedjelja, 08. juli), Kultur Shocka (ponedjeljak, 09. juli), Amire Medunjanin (utorak, 10. juli), Tonija Cetinskog (četvrtak, 12. juli), Urbana & 4 i Negativa (petak, 13. juli) te Mostar Sevdah Reuniona (subota, 14. juli).

Svi koncerti, osim nastupa Amire Medunjanin, počinjat će tačno u ponoć, a ulaz u Dom mladih će biti otvoren od 22 sata. Na koncert Amire Medunjanin moći će se ući od 21 sat, a koncert će početi u 22 sata.

Ulaznice za Sarajevo Music Stage, po jedinstvenoj cijeni od 20 KM po večeri, mogu se kupiti isključivo na ovlaštenim biletarnicama ispred KSC Skenderija i u Bosanskom kulturnom centru. Pozivamo sve zainteresirane da ulaznice nabavljaju isključivo na ovim biletarnicama, kako bi bili sigurni da kupuju validne ulaznice, sa kojima će imati pravo ulaska na Sarajevo Music Stage.

Više informacija o Sarajevo Music Stageu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Music Stage 2012: https://www.facebook.com/SarajevoMusicStage.