Muzika i pivo
213

Bombaj štampa, Letu Štuke i Kultur Shock otvorili sedmi haloo Sarajevo Beer Fest

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Sedmi haloo Sarajevo Beer Festival otvoren je sinoć na parkingu Olimpijske dvorane Zetra u prisustvu velikog broja posjetilaca, a trajat će do subote 23. juna.

haloo mreža i ove godine je partner Sarajevo Beer Festivala i na taj način omogućili su odličan muzički program svim ljubiteljima piva i dobrog zvuka.

Kako ističu organizatori i kiša je prestala padati da bi brojni posjetioci prve večeri, uz odličan muzički program mogli su da uživaju u premium, lager, pšeničnim i craft pivama kao i u odličnoj gastronomskoj ponudi.

Najveći festival dobre muzike i piva u BIH otvoren je koncertom grupe Bombaj štampa. Nakon Đurine ekipe sjajno muzičko veče začinili su momci benda Letu Štuke i po prvi put u Sarajevu svirali su i svoje nove pjesme kao i neizostavne stare hitove. Festivalsko veče zatvorio je Kultur Shock predvođen harizmatičnim Sarajlijom Srđanom Ginom Jevđevićem.

Večeras prvi nastupa bend Crvena jabuka, zatim slijedi dinamičan nastup hrvatskog hip hop benda Elemental. Nakon gostiju iz Zagreba organizatori su spremili pravu poslasticu za istinske ljubitelje elektronskog zvuka, prvi puta u BiH nastupa Faithless DJ set – Sister Bliss, autorica nekoliko najvažnijih numera elektronske muzike i muzička snaga legendarne grupe Faithless.

Ulaz do 18 sati je besplatan, a nakon toga će se moći ući uz dnevne ulaznice po cijeni od 10 KM.

U saradnji sa MUP-om KS, kao i prethodnih godina Festival provodi društveno odgovornu kampanju "Ako si pio , ne vozi", čime se želi podići svijest vozača, posebno mladih, o rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

After party sedmog haloo Sarajevo Beer Festivala održava se u sarajevskom klubu Underground.