Muzika
9

Boban Marković Orchestra najavio najveseliji koncert u Sarajevu

Klix.ba
Na sceni 9. Sarajevo Music Stagea 21. augusta nastupit će najpoznatiji otac i sin na Balkanu, trubači Boban i Marko Marković, a svirat će sa ostatkom Boban Marković Orchestra.

Boban Marković je kazao kako se veseli nastupu na Sarajevo Music Stageu.

"Od posljednjeg nastupa u Sarajevu prošlo je dovoljno vremena, mi smo objavili dva albuma, a Marko je, pored odlične muzike i aranžmana, napravio puno noviteta u bendu i na sceni", rekao je Boban Marković te dodao da su već neko vrijeme sa njima i bubnjar, gitarista, harmonikaš i saksofonista, što su sve noviteti kad su trubački orkestri u pitanju.

"Spremili smo puno novih pjesama, bend je sad jedna fešta na bini, koja će se, nadam se, prenijeti i na publiku. Znamo da je u Sarajevu tokom SFF-a puno događaja, ali se nadamo da će naš koncert ostati upamćen kao najveseliji i najrasviraniji", kazao je Boban Marković.

Boban Marković Orchestra nastao je u Vladičinom Hanu u južnoj Srbiji, i već dugo nosi titulu "Vodeći trubački orkestar u Srbiji“, titulu koju je više puta zaslužio na Dragačevskom Saboru u Guči. Muzika koju izvodi trinaestočlani orkestar s jedne je strane određena njihovim romskim naslijeđem, dok istovremeno prihvataju druge muzičke i kulturne obrasce bliske romskoj tradiciji.

Podsjećamo da se do 10. augusta mogu kupiti ulaznice za sve koncerte Sarajevo Music Stagea putem portala za grupnu kupovinu eKupon.ba, na kojem se ulaznice za svaki od koncerata prodaju sa 50% popusta, odnosno po cijeni od 10 KM po koncertu.