Razbolio se od upale pluća
0

Bivši pjevač Bee Geesa Robin Gibb u komi u londonskoj bolnici

FENA
Robin Gibb
Robin Gibb
Bivši član legendarne grupe Bee Gees Robin Gibb nalazi se u komi nakon što se razbolio od upale pluća, navodi se u saopćenju objavljenom u nedjelju na njegovom zvaničnom websiteu, koje je potvrdilo medijske izvještaje da je pjevač teško bolestan.

Britanska novinska agencija Press Association javila je da su članovi porodice, među kojima su supruga Dwina i brat Barry uz Robinovo uzglavlje u sobi u londonskoj bolnici.

Gibbov izdavač, Doug Wright, odbio je komentirati navode o njegovom zdravlju, ali je Gibbov sin priznao da je 62-godišnji muzičar teško bolestan i da se nalazi u bolnici.

Gibb je primljen u bolnicu prošle godine zbog problema sa stomakom i debelim crijevom. On nije konkretizovao tačnu prirodu svoje bolesti - za koju se uveliko vjerovalo da je rak - ali je izjavio za BBC da je imao izraslinu na debelom crijeevu koja mu je uklonjena.

On je izjavio u ovoj godini da se dobro oporavlja, ali je prošlog mjeseca podvrgnut operaciji crijeva i bio je prisiljen da ove sedmice propusti londonsku premijeru "Rekvijema za Titanic" zbog bolesti.

The Bee Gees - braća rođena u Britaniji i odrasla u Australiji, Robin, Barry i Maurice Gibb - imali su brojne hitove u disco eri među kojima su "How Deep is Your Love" i "Stayin' Alive." Njihova muzika za film "Saturday Night Fever" predstavlja jedan od najprodavanijih albuma u 1970-im godinama.

The Bee Gees su postali članovi Kuće slavnih Rock and Rolla i osvojili su sedam Grammy nagrada.

Maurice Gibb, Robinov brat blizanac , umro je u 2003., u 53. godini života od zapetljaja crijeva. Nsjmlađi brat Andy, koji je imao uspješnu solo karijeru, umro je 1988. u 30. godini života od srčanih problema.