Muzika
647

Bivši bh. predstavnici o novoj pjesmi za Eurosong: Prepuna je iznenađenja

Piše: L. Č.
Bivši predstavnici Bosne i Hercegovine na takmičenju za pjesmu Eurovizije za Klix.ba su komentarisali novu pjesmu sa kojom će BiH biti predstavljena na Eurosongu u maju ove godine u Štokholmu.

Pjesma koja će predstaviti našu zemlju u Štokholmu u maju ove godine nosi naziv "Ljubav je", a izvode je Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović Deen, Ana Rucner i Jasmin Fazlić Jala.

Autor i producent pjesme "Ljubav je" je Almir Ajanović, a mastering je urađen u Švedskoj. Pjesmu će naši predstavnici na Eurosongu izvesti na jeziku naroda BiH.

Pjesma je premijerno predstavljena sinoć u Vijećnici u Sarajevu, a u narednom periodu će za nju biti snimljen i spot kojeg će raditi Haris Dubica i Arnej Misirlić.

Marija Šestić, koja je BiH predstavljala 2007. godine sa pjesmom "Rijeka bez imen" osvojivši 11. mjesto kaže kako joj se nova pjesma sviđa.

"Želim svu sreću mojim dragim kolegama u Švedskoj. Nastup na Eurosongu je velika stvar i svakako mi je obilježilo život. Za mene je to bilo prvo poglavlje lijepih stvari koje su se desile na daljem muzičkom putu", kazala je Marija za Klix.ba.

Elvir Laković Laka, koji je 2008. godine skupa sa svojom sestrom Mirelom Laković predstavljao Bosnu i Hercegovinu na takmičenju za pjesmu Eurovizije u Srbiji sa pjesmom "Pokušaj" osvojivši 10. mjesto za Klix.ba kaže:

"Pjesma je odlična za Euroviziju. Želim im da pobijede. Volio bih i ja opet na Euroviziju, ali Lela neće", našalio se Laka koji je u razgovoru za Klix.ba otkrio i kako priprema novi materijal.

Prisjetio se i svog nastupa na Eurosongu od prije šest godina.

"Veliko je to iskustvo jer nastupaš na vrhunskoj sceni sa svjetskom produkcijom tako da je to mnogima uključujući i mene jednom u životu."

Vukašin Brajić, pjevač koji je BiH na Eurosongu predstavljao 2010. godine sa pjesmom "Thunder and Lightning" osvojivši 17. mjesto, podijelio je s nama i svoje mišljenje o novoj pjesmi.

"I Dalal i Deen su odlični vokali. Pjesma je prepuna iznenađenja, a eurovizijska publika to voli. Dopada mi se jako i prezentacija pjesme. Želim im dobar plasman i lijep provod", kaže Brajić za Klix.ba.

On navodi kako mu Eurosong nije promijenio život, no kako ga je naučio mnogo toga.

"Samo takmičenje i čitav događaj je bio sjajan. I vidjeti Oslo u maju je samo po sebi za pamćenje. Ali nikada neću oprostiti medijima u BiH svu negativnu kampanju i to što te godine delegacija nije imala apsolutno ničiju podršku. Čak ni podršku autora", govori Vukašin za Klix.ba i dodaje:

"Pomozite tim ljudima da se osjete lijepo i da se lijepo provedu u ovoj epizodi svojih života. Pjesmu i učesnike promijeniti ne možete. Ostavite se kritika. Samo pozitivno!"