{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Billy Andol u četvrtak predstavlja drugi album

8.5.2012. u 13:47
7
8
Billy Andol u četvrtak predstavlja drugi album
7
Billy Andol u četvrtak predstavlja drugi album
Billy Andol će u četvrtak, 10. 5. 2012. godine predstaviti svoj drugi album "Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se desilo na tom putovanju".
Album će od navedenog datuma biti dostupan za free download na web-sajtu www.billyandol.ba, a članovi benda su najavili drugačiji zvuk u odnosu na prvijenac "Johnny album".

Bend je u međuvremenu dobio novog člana posade, Adija Habula, čije su ruke zaslužne za "farbanje broda" kojim je Billy zaplovio u nepoznate krajeve, dok su članovi benda ostatak posade koja je - uspješno - izvela prvo veliko putovanje Billyja.

"Album govori o eri otkrića, kada su religija i filozofija bile u sukobu, te o dilemama i suočavanjem sa vlastitim strahom jednog mladog i radoznalog čovjeka", rekao je Vedad Trbonja, frontmen benda. Učešće Adija Habula na albumu je prvi korak ka transformaciji benda u kompaktnu audiovizuelnu cjelinu, te će na turneju sa Billyjem ići i crteži koje je ovaj mladi sarajevski umjetnik ručno crtao tokom posljednjih mjeseci.

Koncertna promocija albuma će započeti u mostarskom Abraševiću, u petak 11. 5. 2012. godine, a potom i na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, u subotu, 12. 5. 2012. godine. Nastupi u Tuzli, Banjoj Luci, Zenici, Travniku, Stocu, Beogradu, Skopju, Ljubljani, Zagrebu, Podgorici i ostalim gradovima BiH i regiona su takođe planirani za proljeće i ljeto, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještavana.

Album je sniman u studiju Skirlibaba, producent je Dragan Jakubović, a za tehničku podršku bendu je zadužena Fondacija Ekipa iz Sarajeva.

Prvi single sa novog Billyjevog albuma, "Billy sanja", možete preuzeti ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: