Muzika
12

Billain i Basheskia otvaraju Heatwave Music Stage

Klix.ba
Art kino Kriterion će u periodu 16.-24. augusta otvaranjem Heatwave muzičke scene postati žarište noćnog event programa u Sarajevu.

Na ovoj sceni će nastupiti neki od najuspješnijih regionalnih umjetnika. U petak, 16. augusta na glavnoj sceni će nastupiti Basheskia & Edward EQ, kao i već svjetski brend i producentsko ime – Billain i DMR display.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 7 KM, a informacije o ulaznicama za ostale večeri potražite na stranici www.kriterion.ba.

Basheskia i Edward EQ su poznati bh. muzički dvojac osobenog zvuka. Koliko su svojim stilom i muzikom vezani za ovdašnji kontekst, toliko ih se iz njega može i izmjestiti i sasvim jednostavno umetnuti u bilo koji prostor na planeti. Njihov zajednički album "Can I Play With Your Memories" doživio je veliki uspjeh na domaćoj sceni, osiguravajući im tako vjernu i brojnu publiku.

Mogu se poslušati na Soundcloud profilu https://soundcloud.com/basheskia

Billain je sarajevski producent i sound designer čije nas razarajuće bass linije obogaćene brojnim uznemiravajućim zvukovima, vrhunski ukomponovane, godinama ne ostavljaju ravnodušnim. Toliko moćna produkcija da ćete teško povjerovati da je nastala u BiH.

Billain, koji se usudio baviti produkcijom u ovako zahtjevnom muzičkom žanru nagrađen je kada su se njegove ploče i MP3-ice pojavile na svjetskim top listama kao sto je “Beatport” i “Junodownload”, te kada je počeo izdavati za Rise Audio, Bad Taste, Syndrome Audio, Citrus etc. Svjetska podrška su mu imena poput: State of Mind, Calyx and Teebee, Phace. Njegove trake vrtili su legendarni producenti i Dj-evi: John B, Allied, Misantroph, Tech Itch, Audio, Cause4Concern, Noisia i mnogi drugi. Nastupao je na high-profile festivalima kao što su: Exit, LED FEST Karlovac, Burning the Beach, održao debitantski nastup u Brightonu (UK), te u međuvremenu potpisao za još par labela.

Ovu drum and bass velesilu poslušajte uz DMR display VJ-ing u Kriterionu 16-tog augusta u sklopu Heatwave Music Stagea.

Svoju printanu kopiju programa možete preuzeti u art kinu Kriterion ili na web stranici www.kriterion.ba, a nagradne igre u kojim možete osvojiti ulaznice za pojednačne noći će biti objavljene na Kriterion Facebook stranici.