"Kupi nas Ali"
437

Bili smo na snimanju spota za novu pjesmu Zabranjenog pušenja u Sarajevu

Piše: M. A.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Članovi sastava Zabranjeno pušenje ovih dana borave u Sarajevu na snimanju svog novog spota za pjesmu "Kupi nas Ali". Ekipa portala Klix.ba bila je na snimanju te je razgovarala s frontmenom Sejom Sexonom.

"Kupi nas AlI" inače zauzima drugo mjesto na aktuelnom albumu Zabranjenog pušenja naziva "Šok i nevjerica", koji je objavljen prošle godine. Izdavanje ovog studijskog materijala legendarne grupe potpisuju izdavače kuće Tropik i Menart.

"Pjesma 'Kupi nas Ali' s albuma 'Šok i nevjerica', jedan duet sa Sassjom, poznatom tuzlanskom repericom, govori o našem odnosu prema ovoj lijepoj zemlji, ali istovremeno i kako nju vide stranci. Ona zapravo govori o toj temi kako nekada ljudima i dosadi ljepota, dosadi dobrina i naprave od svoje zemlje džumbus. Međutim, nekim ljudima koji nemaju vode, zelenila, planina, behara ni potoka ovo se čini kao džennet, kao raj na zemlji", kaže Sejo Sexon za Klix.ba o singlu koji će uskoro dobiti i vizuelno uobličenje.

On naglašava da je singl "Kupi nas Ali" zapravo pjesma o strancu koji je fasciniran svim onim što imamo, ali što ne znamo da čuvamo i spram čega ne znamo da se odnosimo.

Ali, kojeg će u spotu igrati violinista Zabranjenog pušenja Robert Boldižar Robi, vratio se iz Dubaija privatnim avionom i kupuje sve ne pitajući za cijenu, a ulicama Sarajeva vozi se alimobilom.

Alimobil će u spotu biti legendarna crvena Zastava 750, koja je širim narodnim masama poznatija kao fićo.

Spot za singl "Kupi nas Ali" snimat će se u Sarajevu i Visokom, a u interesantnom klipu će se, osim članova Zabranjenog pušenja, vidjeti i Sassja.