"Don't panic, Ana"
0

VIDEO / BiH šesta na listi najsmješnijih događaja Eurosonga

Sarajevo-x.com
Takmičenje za najbolju pjesmu Evrope, Eurosong, prikovalo je proteklog vikenda milione gledatelja za male ekrane. Britanski mediji ovim su povodom napravili listu od deset najsmješnijih događaja vezanih za ovo takmičenje.
  1. Litvanska grupa LT United je 2006. pokušala utjecati na birače izgovarajući u svojoj pjesmi "Mi smo pobjednici Eurovizije". Na kraju su završili kao šesti, što kazuje da se na birače u Evropi ipak može utjecati budući da je to veoma dobar plasman za tako lošu pjesmu.

  2. Španski bend Azucar Moreno je 1990. počeo svoju izvedbu sa dramatičnom pauzom koja je zapravo proistekla iz tehničkih problema.

  3. Švedski spiker Bjorn 2008. činio se zbunjen i imao je problema s izgovaranjem imena zemalja. Šveđani su znali da je Bjorn komičar, ali ostatak Evrope nije baš bio načisto, je li Bjorn šaljivdžija ili ima mentalnih problema.

  1. Velika Britanija je u svojoj numeri 2003. imala nerazumljivih dijelova. Naravno, rezultat je bio loš plasman, uzrokovan dodatno činjenicom da su se umiješali u rat u Iraku, zbog čega su Evropljani izbjegavali glasati za njih.

  2. Grk Michaelis Rakintzis odjenuo je sebe i članove svog benda Sagapo u oklope. Vjerovatno su se plašili da ih neko ne napadne. Završili su na 17. mjestu.

  3. Spikerka naše zemlje Ana Vilenica pomiješala je 2003. podatke o rezultatim glasanja. Domaćini su je na pola posla vratili na početak, uz opasku da ne paniči, jer ih je uspjela zbuniti.

  1. Britanski reper Daz Simpson 2006. pojavio se s plesačicama odjevenim poput školarki. Publiku, pak, nije oduševio. Završio je na 19. mjestu.

  2. Španac Rodolfo Chikilicuatre u svojoj je izvedbi "svirao" na dječijoj gitari. Ni njegova numera nije bila puno bolja pa nikog nije iznenadilo što nije pobijedio. Poziciju mu je otežala i jedna od plesačica koja je pala tokom izvođenja performansa.

  1. Ukrajinski su predstavnici 2007. imali stajling kao iz noćne more, a moguće da su kasnije bili inspiracija za megapopularnu Lady Gagu.

  2. Njemački izvođač Guildo Horn imao je neobičan stajling 1998, ali osim što je nasmijao publiku tokom svog nastupa, nije ostvario ništa značajnije. Zaboravljen je vrlo brzo nakon što je sišao sa scene.