Ulaz 20 KM
0

Bh. hip hop izvođači će u Domu mladih održati humanitarni koncert za Palestinu

L. R.
Hip hop koncert za Palestinu (Foto: Press)
Hip hop koncert za Palestinu (Foto: Press)
Kaldrma Records u saradnji sa 71.events organizuje humanitarni koncert u Domu Mladih u Sarajevu, koji će se održati u nedjelju 19. novembra s početkom u 18 sati.

To da hip hop kultura ima izraženu socijalnu komponentu je svima poznato. Muzičari i ljudi iz kulture su često prvi koji se solidarišu sa žrtvama i među prvim koji dižu glas i ukazuju na nepravdu.

Tako će i ovaj put hip hop biti pokretač solidarnosti. Bosanskohercegovački hip hop izvođači su se okupili kako bi podržali humanitarnu pomoć Palestini.

Hip hop koncert za Palestinu (Foto: Press)
Hip hop koncert za Palestinu (Foto: Press)

Na pozornici će nastupati Loš sin, Frenkie, Shtela, Black Beriz, Stoposto, Imsa, Neshela, Rajker, Valderama, Variola Fejzaklija, Makk, Azza, Adinho i brojni drugi. Karte se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 20KM.

"Ovaj događaj nije samo koncert, već prilika da zajedno pokažemo koliko nam je stalo. Solidarnost je ključna riječ, a hip hop zajednica će biti srce ove humanitarne misije. Naša solidarnost u ovom trenutku je od suštinskog značaja. Sav prihod od prodaje ulaznica ide za pomoć Palestini. Zato dođite 19. novembra u sarajevski Dom mladih i pokažimo snagu", poručili su iz organizacije.

Ovaj koncert je u organizaciji Kaldrma Records i 71.events u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba, gdje će prikupljena sredstva poslati u vidu donacije.