Izbor počinje u podne
0

BH Eurosong večeras otkriva ime bh. predstavnika

Piše: J. Nikšić
Zasjedanje stručne komisije, sastavljene od sedam muzičkih stručnjaka koji će da izaberu novog bh. predstavnika na 55. takmičenju za pjesmu Evrovizije u Oslu, zakazano je za danas u 12 sati, potvrdila je za Sarajevo-x.com Maja Čengić, portparol BH Eurosonga.

Na takmičenje se prijavilo oko 90 autora i izvođača, a samo jedan će dobiti priliku da predstavlja našu zemlju na ovom prestižnom takmičenju. Cijela zemlja s nestrpljenjem iščekuje rezultate - ko će imati tu čast da naslijedi grupu Regina koja nas je prošle godine predstavljala u Rusiji.

Danima se špekuliralo da su među prijavljenima Nermin Puškar, Igor Vukojević, Selma Bajrami i drugi. Međutim još uvijek ne postoje zvanične informacije o tome da li su se dotični pjevači prijavili ili nisu jer iz direkcije BH Eurosonga nisu objavili nikakve informacije vezano za potencijalne kandidate.

Konačna odluka strrčnog žirija se neće znati sve od večeras. U sedam sati na BHT 1 ekskluzivno će biti objavljeno ime ovogodišnjeg predstavnika BiH u Norveškoj. Možda baš ova godina bude naša godina i desi nam se dobar plasman.