Muzika
33

"Bezbeli apstraklije" u džakuziju sa Hanom najavili pjesmu "Etnonomija"

Klix.ba
Teferič punk bend "Bezbeli apstraklije" ne prestaje da širi pozitivnu energiju i optimizam, pa su tako "Bezbelije", vokal Turbo avazlija, Bassistaga i Estamlija, svojim humorom, opuštenošću i inteligencijom zaintrigirali i poznatu TV voditeljicu Hanu Hadžiavdagić, koja je uz provokativna pitanja, ali bezbeli i provokativne odgovore, podijelila mjehuriće iz džakuzija sa toples "Bezbelijama".

"Bezbelije" koje su singlom "Fukara" za kratko vrijeme izazvali oduševljenje ljubitelja dobre muzike, ovaj put, kako i sami navode odlučili su da što intenzivnije promoviraju "opuštenost" te je podijele sa što više ljudi.

Poslije odličnog nastupa uživo na državnoj televiziji Bosne i Hercegovine (BHT1), gdje su premijerno izveli svoju novu pjesmu "Etnonomija", uživajući u opuštenoj i veseloj atmosferi, "Bezbelije" su na sebi svojstven način premijerno najavili "Etnonomiju".

Novi album pod nazivom "Kad je bal ,nek’ je kanibal" pojavit će se krajem aprila kao poklon ljubiteljima muzike ne praveći razliku među slušaocima čak ni po "francuskom ključu" poznatijem kao alat za stezanje vodovodnih ventila pa i ventila za plin, svih vrsta.

Više informacija o bendu "Bezbeli apstraklije" saznajte putem websitea www.bezbeliapstraklije.com ili putem Facebook fan pagea.