Los Angeles
0

Beyonce vodi sa 10 nominacija za Grammy

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Uoči 52. dodjele godišnjih nagrada Grammy u Los Angelesu najviše nominacija dobila je Beyonce Knowles, zatim je slijede Taylor Swift, Lady Gaga, Kanye West i drugi. Na ovogodišnjim nominacijama za nagradu Grammy u Los Angelesu, Beyonce Knowles je zaradila 10 nominacija za album 'I am... Sasha Fierce' i pjesmu 'Single Ladies (Put a Ring On It)'.

Country senzacija Taylor Swift se našla odmah poslije Beyonce sa zavidnih devet nominacija, uključujući onu za album godine i singl 'You Belong With Me' za pjesmu godine.

"Ljudi koji stoje iza ove veličanstvene organizacije su priznali i podržavaju moj rad. To je nevjerovatna čast za mene. Zadnjih mjeseci mi se snovi ostvaruju nevjerovatnom brzinom", rekla je Swift.

Još jedna diva nominacijske večeri bila je provokativna i ekstravagantna Lady Gaga koja je imala pet nominacija. Njen album 'The Fame' je nominovan u kategoriji najboljeg albuma, a pjesma 'Poker Face' u kategoriji za pjesmu godine.

Ostale nominacije za album godine otišle su grupi The Black Eyed Peas za album 'The E.N.D.' i Dave Mathews Bandu za 'Big Whiskey and the Groogrux King'.

The Black Eyed Peas također su nominovani za pjesmu godine, zahvaljujući odličnom hitu 'I Gotta Feeling', dok je bend The Kings of Leon nominovan u istoj kategoriji s pjesmom 'Use Somebody'. The Black Eyed Peas i Kanye West dobili su šest nominacija, dok su Jay-Z i DJ David Guetta dobili pet.

Za najboljeg izvođača nominovani su Zac Brown Band, seksipilna Keri Hilson, rock sastav MGMT, te punk duo The Ting Tings.

Svečana ceremonija proglašenja pobjednika održat će se 31. januara 2010. godine u Staples Centru u Los Angelesu.