Grammy 2010.
0

Najgledanija dodjela nagrada u posljednjih šest godina

Sarajevo-x.com
Ovogodišnja dodjela Grammy nagrada je zahvaljujući izvedbama Beyonce, Taylor Swift, Lady Gage i drugih mega zvijezda, bila najgledanija u posljednjih šest godina. Ove godine show je privukao 25,9 miliona TV gledalaca.

Broj gledalaca se povećao za 35 posto u odnosu na 2009. godinu, kad je dodjelu Grammy nagrada iz Los Angelesa, pratilo oko 19,05 miliona Amerikanaca.

U nedjelju je Beyonce otišla kući kao apsolutni pobjednik večeri sa šest Grammyja, dok je country zvijezda Taylor Swift osvojila četiri i postala najmlađi izvođač koji je osvojio Grammyja za album godine.

Pažnju publike privukla su djeca Michaela Jacksona, Prince i Paris koji se rijetko pojavljuju u javnosti. Na dodjelu su došli da preuzmu nagradu za životno djelo koju je njihov otac dobio za album Thriller.

Jon Prelese iz New York Timesa rekao je da se Grammyju posrećilo ove godine, zbog toga što su bile nominove velike zvijezde.

"Grammy je pronašao pravu ravnotežu između nagrada i nasutupa poznatih ličnosti. Ipak, nagrade postanu samo sporedni show kad na scenu izađe neko kao što je Beyonce ili Lady Gaga. Ljudima je bilo najvažnije da vide njihov performans", rekao je za Reuters