Muzika
0

Berba zvuka na valovima Radija Federacije

Klix.ba
Lupa, emisija za mlade Radija Federacije koja se emitira svakog ponedjeljka od 17.30-19.00 poziva sve mlade autore da dostave muziku koju stvaraju.

Na ovaj način vaša muzika izaći će iz vaše kućne radionice i biti predstavljena slušateljima u bloku koji je nazvan Berba Zvuka. Večeras u 17.30 po drugi put predstavljamo mlade autore koji su nam dostavili svoje muzičko djelo.

Berba zvuka je specijalan radijski fenomen, koji je stvoren da pomogne komunikaciju diskriminirane muzike u BiH. Naime, medijsko ignorisanje onoga što je na nešto višem ili drugom intelektualnom nivou od naviknutog je očit primjer nekulture određenih medija i oblik pridavanja važnosti samo jednom dijelu stanovništva.

Radi se o negiranju ideja i truda ljudi koji muziku dozivljavaju na visokom moralnom stupnju, ali žive u sredini čiji mediji ne mare za takvo kulturno dobro. Berba zvuka se bavi muzikom koju neupućeni nazivaju 'alternativnom', 'eksperimentalnom', ili 'demo bendovi', ali ovdje se jednostavno radi o muzici koja je zbog muzičke neobrazovanosti novinara nasilno skrivena od potencijalnih slušatelja.

Berba zvuka emituje se svakog 3. ponedjeljka u mjesecu u omladniskom programu Lupa, koja je svkog ponedjeljka u 17:30 na Radiju FBiH. Svoju muziku uz obavezan broj telefona ili e-mail svi mogu slati na adresu: Radio Federacije BiH Lupa, emisija za mlade Bulevar Meše Selimovića 12 71000 Sarajevo BiH