Konceptualno djelo
205

Bend The Loudest Silence objavio singl "Redemption" i najavio album prvjenac

Klix.ba
Bend The Loudest Silence koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona, na prestižnom Wacken Open Air festivalu u Njemačkoj 2015. godine u okviru međunarodnog Wacken Metal Battle takmičenja završio je snimanje albuma prvjenca.

Sa više od 60 minuta muzike, The Loudest Silence je na albumu "Aesthetic Illusion" ugostio čak pet gostujućih muzičara iz raznih žanrova, dok je najprominentniji svakako Mark Jansen, frontmen velikog benda Epica z Holandije.

Njihov album prvijenac je i konceptualno djelo, s obzirom na to da pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvata, pa čak i osuđuje. Pomenuti koncept dočaran je u prvoj pjesmi sa albuma "Redemption" za koju je bend objavio lyric video. Videomontažu potpisuje Edvin Buturović, ilustraciju Bathoriya Art, a dizajn i art direkciju Džemal Bijedić.

Poruka albuma jeste da čovjek treba vjerovati u sebe te da, bez obzira na brojne prepreke koje mu se nađu na putu, treba težiti svojim snovima.

Album će u elektronskoj i fizičkoj formi (CD) biti objavljen u januaru 2018. godine.

Bend The Loudest Silence osnovali su Taida Nazraić (vokal) i Denijal Ćatović (klavijature) 2010. godine u Sarajevu. Mirza Ćorić (gitara) i Džemal Bijedić (bas i bekvokal) im se pridružuju 2013., dok je Damir Sinanović – Bumbar (bubnjevi) u bendu od 2014. godine.