Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedina si Jedina, to je nasa himna, bila i uvijek ce ostati !!!
Moja himna je \"JEDNA SI JEDINA\" moja domovina BOSNA I HERCEOVINA!!
Momci svaka cast, nedaj te se pokolebati od ovih dole neumijesnih komentara. Inicijativa na mijestu, ideja takodje i bilo bi lijepo da se jednom od mladih nesto usvoji pa cak i ovako \"mala\" stvar poput teksta za himnu. Svaka hvala i zahvala pripada bendu Hemingway :)
ma nasem narodu kad bi dali 4 s zastavu oni bi prihvatili gledam na tekmama svi furaju ono sa zvijezdicama a rijetko ko nasu pravu zastavu sa ljiljanima to znaci da ljudi u bih priznaju rs i ove kantone znaci priznaju srbe i hrvate kao neke narode u ovoj zemlji -.- jadni smo mi bas smo jadni sebe nazivamo muslimanskim narodom zatiremo ono svoje bosansko a promovisemo neke gluposti i ovi momci dzaba himnu prave kad je niko nece usvojit.
mali šlager, bo majku sprda se ovom zeljom ko stine
pa u ćemu je problem to je to bravo momci
Samo je jedna himna a to je \'\'Jedna si jedina\'\'. Djeco, na drugi nacin krcite puteve ka popularnosti.
Pola vas je retardiranih ovdje, nisu momci napisali ovaj tekst i vi ste mi neki patrioti fujj, nema te vi pojma, sramotaaaaaa!!! http://hr.wikipedia.org/wiki/Dr%C5%BEavna_himna_Bosne_i_Hercegovine
Koliko znam ovo je onaj tekst što je nekakva komisija pri Parlamentarnoj skupštini sklopila, a što poslije nije u istom tom Parlamentu usvojeno....
Kupujte bubreg naboljeg kvaliteta, kupujte bubreg OBILIĆ kvaliteta OBILIĆ - povoljni organi od 1389
Mazurek Dąbrowskiego http://www.youtube.com/watch?v=DebhiaQH3ps frederik sopen i kopernikus
zemljo kulinova kroz stoljeca mnoga nakaradnu stvorismo te, bez straha od boga. kantona je deset, entiteta dva, tri su clana predsjednistva, bezbroj funkcija. a visoki predstavnik je najvisi od svih, dobro nam ga cini svima pa zasluzi stih. bosno mila mati, hercegovino, oprosti nam mila mati sto postojimo. ti ces zemljo vjecna biti, a mi gnojivo. PU!
Da te volim dusa zna draga moja BIH, ispod behar gradova uce Bosna i Neretva. Una Drinu doziva preko vjecnih planina tu su nasa ognjista sto put krvlju placena, sto put krvlju placena. Ref: Bosno i Hercegovino nasa domovino, Bosno i Hercegovino nasa domovino. Digni se iz pepela, kao sto put do sada sad s´mirisom ljiljana ljubavi moja, digni se iz pepela kao sto put do sada, sad s´mirisom ljiljana ljubavi moja. Ispod Save do mora puno boli puno sna svakoj majci srce zna sevdah se od tuge tka. Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova, ti ces biti prkosna slobodna i ponosna, zemljo nasih djedova. Digni se iz pepela kao sto put do sada, sad s´mirisom ljiljana ljubavi, ljubavi moja, digni se iz pepela kao sto put do sada sad s´mirisom ljiljana ljubavi... Za mene ta i Jedna si jedina je (Y) !
Azur,Mirza i Emir?Da prave tekst himne većinski hrišćanskoj Bosni?Sumnjam!
evo teksta nasih poznatih bosnjackih pisaca iz 19. i 20. vijeka...mogli bi za himnu?\"Guglajte\"... Omer Skopljaković: Ž E Lj A … Dušmane mrzi, a Srpstvo ljubi, Tako mi sine ti bio živ, Pane li babo u borbi ljutoj, Osvet’ ga sine, sokole siv… Avdo Karabegović: OH, TA LjUBIM TE… … Tako mi pravde Višnjega Boga Tako mi srpskog Imena moga… Protivu islama, To ništa nije, Sin Otadžbinu, Ljubiti smije. Omer-beg Sulejmanpašić-Despotović: SRPSTVU Iz mog srca, iz plamenih grudi, Iz uzdaha, iz duše, iz snova, Tebi Srpstvo, moja srećo draga, Leti, evo, laka pjesma ova!… Suza čista; suza duše moje, Suza, što me milom bratstvu veže, Suza vjerna ljubavi i krvi, Tebi, Srpstvo, što me vječno steže!
Tekst je kao da ga je pisalo dijete na tuti. Nula vam je momci. More to i bolje. Upamtite, nije cilj da se pravi Bosnjacka himna.
koji god tekst bio odabran za nasu himnu, sa njim ili bez njega, uvjek ce se pjevati \"Jedna si jedina\" normala da navedena nije usvojena zato sto Dino Merlin (musliman) autor te himne, a pogodite tko je napisao sadasnju himnu BiH?