Bend Halka donio sevdah u crkvu Kulturkirken Jakob u Norveškoj

Klix.ba
27.11.2015. u 13:09
217
7
Bend Halka donio sevdah u crkvu Kulturkirken Jakob u Norveškoj
217
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Na rasprodanom koncertu bosanskohercegovačkog ansambla Halka u subotu, 21. novembra, u norveškom Oslu okupilo se blizu četiri stotine ljudi.
Članovi benda Halka održali su koncert u fascinantnoj dvorani crkve Kulturkirken Jakob koju je projektovao Georg Andreas Bull, sagrađenoj 1880. godine i koja služi za promociju raznih kulturnih aktivnosti.

Ovo je prvi koncert benda Halka u Norveškoj.

Noć prije, 20. novembra, Halka je nastupila u glavnom gradu Danske Kopenhagenu, u dvorani Vanlose Kulturhus, gdje se također tražila karta više.

Halka nastavlja svoju turneju nastupom u kultnom beogradskom Mikser Houseu, u susjednoj Srbiji. Ovo je povratak Halke u Beograd nakon uspješnog debija i sjajnog koncerta u Kolarcu 24. maja ove godine. Koncert u Mikser Houseu je zakazan za 3. decembar ove godine i sudeći prema prvim pokazateljima, bit će rasprodat.

Ansambl Halka okupljen je u aprilu 2013. godine, a čine ga muzičari iz Foče, Prijedora, Tuzle i Sarajeva: pjevač Božo Vrećo, gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, pijanist i harmonikaš Adis Sirbubalo i udaraljkaš Anes Beglerbegović.

Halka odaje počast velikanima sevdaha poput Joze Penave, Rade Jovanovića, Emine Zečaj, Nade Mamule, Zaima Imamovića, Safeta Isovića, Himze Polovine i brojnih drugih, kao i neznanim velikanima čija su imena izgubljena u vremenu.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: