{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bend Divanhana priprema koncert u Beogradu

18.6.2012. u 16:39
26
0
Bend Divanhana priprema koncert u Beogradu
26
Bend Divanhana priprema koncert u Beogradu
Bend Divanhana, koji je nedavno imao uspješan nastup u BKC-u, u okviru drugog izdanja "Sarajevo Sevdah Festa", sprema se za ljetne obaveze i nastavlja snimanje svog novog albuma.
Mladi sarajevski bend će 26. juna učestovati na 32. Belefu (Beogradski Letnji Festival), koji se ove godine predstavlja novim konceptom "Festival Festivala", u programu pod nazivom Ring Ring na Belefu, na kojem će nastupiti zajedno sa David Yengibarian Triom (Mađarska, Jermenija), Mokoombom (Zimbabve), Cadabrom (Srbija), Tamikrestom (Mali).

Ovo je prvi javni nastup Divanhane u Srbiji poslije koncerta zatvorenog tipa na Radio Beogradu, kada su pozvanu publiku i medije oduševili zajedno sa mladim i poznatim italijanskim jazz pianistom Liviom Minafrom, sa kojim su ostvarili veoma uspješnu saradnju. Koncert je bio emitovan na talasima trećeg programa Radio Beograda i pjesma "Crven Fesić" je nakog toga bila uključena u EBU razmjenu.

Koncert na Belefu je samo zagrijavanje za prvu međunarodnu turneju benda, koji će u julu putovati ponovo u Srbiju (Čačak), Mađarsku (Balaton i Budimpešta) i Sloveniju (Cerkno).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: