{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Belgijski DJ oborio rekord u radijskom maratonu

19.6.2012. u 22:09
17
70
Belgijski DJ oborio rekord u radijskom maratonu
17
Belgijski DJ oborio rekord u radijskom maratonu
Foto: Ilustracija
Iako vidno umoran i pospan, sa ogromnim podočnjacima, belgijski DJ je uspio postaviti novi svjetski rekord za najdužu radijsku emisiju, koja je trajala osam dana i sedam noći.
"Osjećaj je nevjerovatan, ali sada razmišljam samo o jednoj stvari – a to je da spavam, spavam i spavam", rekao je Peter Van de Veire nakon 185 sati neprekidnog puštanja muzike na radiostanici MNM.

Četrdesetogodišnji Van de Veire je odlučio oboriti rekord u znak podrške studentima, koji trenutno imaju završne ispite.

Van de Veire i njegove kolege su nakon 184 sata neprekidnog puštanja muzike počeli slaviti obaranje rekorda, ali je DJ onda rekao da će ostati još jedan sat, prenosi Reuters.

"Ali nema šanse da ostanem cijelu noć. Jednostavno neću", kazao je Van de Veire.

U finalnom satu, prijašnji rekorder, Italijan Stefano Venneri, se javio uživo u program i uputio čestitke. Venneri je rekord od 183 sata postavio u maju 2009. godine.

Van de Veire se za ovaj poduhvat pripremao dugo i rigorozno. "Morate znati kako da sačuvate prisebnost, ali tu su i druge stvari. Potrebna vam je medicinska ekipa i dobra hrana", kazao je Van de Veire.

Pravila na koja je morao paziti za vrijeme obaranja rekorda su stroga. Svakih sat vremena je imao pet minuta pauze, koju je mogao iskoristiti za spavanje ili toalet, gosti, koji su se javljali u emisiju, nisu smjeli govoriti duže od jedne minute, a pjesme koje je puštao nisu smjele biti duže od šest minuta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: