Muzika
0

BBC u takmičenju za britanskog predstavnika na Eurosongu napravio nezamisliv gaf

Sarajevo-x.com
Scooch
Scooch
Pop grupa Scooch predstavljat će Veliku Britaniju na Eurosongu 2007, ali je njihova pobjeda obilježena greškom koja je nastala prilikom javnog proglašenja pobjednika.

Prezenteri britanskog takmičenja za predstavnika na Eurosongu, Terry Wogan i Fearne Cotton, prozvali su različite pobjednike, nakon što su Scooch i solo pjevačica Cyndi nastupali u finalnom dvoboju koji se prenosio uživo.

Publika je oduševljeno pozdravila Woganovo proglašenje Cyndi kao pobjednice, ali je ubrzo nakon toga Cotton publici objavio da je u stvari Scooch pobijedio.

BBC se javno izvinio zbog greške i potvrdio da je četveročlani bend Scooch u stvari osvojio takmičenje.

Scooch je iznenadio kladioničare ulaskom u finale ovog takmičenja i osvajanjem titule predstavnika pjesmom "Flying the Flag (For You)".

Veliki favorit ovog takmičenja je bio bivši frontmen benda Darkness, Justin Hawkins, koji je izvodio duet sa pjevačicom Beverlei Brown.

Još jedna od favoritkinja je bila Liz McClarnon, bivša članica benda Atomic Kitten, ali ona nije skupila ni dovoljno glasova za ulazak u finale.

Scooch će pokušati svojom jednostavnom pop izvedbom ostvariti bolji plasman od prošlogodišnjeg predstavnika Velike Britanije. Daz Sampson je sa svojom pjesmom "Teenage Life" osvojio 19. mjesto na atenskom Eurosongu.