{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Barcelona Gipsy Balkan Orchestra 20. jula na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu

Klix.ba
19.7.2018. u 12:33
171
5
Barcelona Gipsy Balkan Orchestra 20. jula na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu
171
 
Barcelona Gipsy Balkan Orchestra će 20. jula u okviru festivala "Baščaršijske noći" nastupiti na otvorenoj sceni postavljenoj na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.
Barcelona Gipsy Balkan Orchestra je internacionalni muzički sastav iz Barcelone. Izvode različite muzičke stilove, uglavnom reinterpretacije pjesama sa prostora Balkana, Bliskog istoka i Mediterana. Bend je osnovan u Barceloni 2012. godine. Inspirisani su elementima muzičke scene Barcelone, zatim latinoameričkim melodijama, tradicionalnom španskom i bliskoistočnom muzikom, te elektronskom i jazz muzikom, kao i fuzijom rock'n'rolla i tradicionalnih narodnih pjesama. Stvaraju muziku koja proizlazi iz neobične kombinacije tradicionalne muzike Aškenazi Jevreja, jazza, romske muzike i tradicionalnih i zaboravljenih muzičkih stilova različitih regija širom Balkana i Evrope. Njihov jedinstveni zvuk dolazi upravo od tog muzičkog istraživanja.

Grupa spaja različite umjetničke utjecaje svojih članova. Obogaćena je i oblikovana raznovrsnom muzičkom scenom grada Barcelone, ali i tradicionalnom muzikom Katalonije, Grčke, Italije, Rusije, Bliskog istoka, te jazz i rockabilly muzikom.

Bend je sastavljen od internacionalnih muzičara koji dolaze iz: Italije, Francuske, Španije, Grčke, Ukrajine i Srbije što pridonosi posebnom muzičkom izričaju ovog benda za kojeg muzički kritičari kažu da je specifičan, graciozan i ​​emocionalan. Kritičari za njih još kažu "to je muzika koja ide pravo u srce, bez trikova". Njihovi koncerti po cijelom svijetu su obično unaprijed rasprodati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: