Završen regionalni festival
0

Banjalučki bend Neuro pobjednik ovogodišnjeg Demofesta

Piše: D. T.
Foto: G. ./Klix.ba
(Foto: G. Kec/Klix.ba)
Banjalučka grupa Neuro, koju je portal Klix.ba nedavno predstavio kao izuzetno perspektivan bend, sinoć je proglašena pobjednikom ovogodišnjeg Jelen Demofesta, koji se u prethodna tri dana održavao na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci.

Glasovima stručnog žirija, momci iz Banje Luke bili su ispred fantastičnog riječkog sastava Kraj programa i bihaćke grupe Dede putra, koja je bila prva tokom prve takmičarske večeri festivala.

Pobjednik ovogodišnjeg Demofesta dobio je produkciju albuma u iznosu od 5.000 eura i medijsku promociju spota na MTV-u. Druga nagrada je binska oprema u iznosu od 3.000 eura, dok trećeplasirani dobijaju binsku opremu vrijednu 2.000 eura.

Od ove godine uvedena je i nagrada “Plavi bas”, u znak sjećanja na banjalučkog basistu Kaleta, koja se dodjeljuje najboljem basisti festivala. Ovo priznanje sinoć je dobio basista kragujevačkog sastava Lazy Cats.

Specijalno priznanje i nagradu od 1. 000 eura, od agencije Aquarius koja je već petu godinu zaredom organizator Demofesta, sinoć je dobila grupa Vila filozofina.

Nakon proglašenja pobjednika na Kastelu je održan i spektakularan nastup Psihomodo Popa, lokalnog benda Sopot, te afterparty s DJ Sparkom i DJ Goranom Starčevićem, koji je trajao da ranih jutarnjih sati.

Tokom tri fantastične festivalske večeri, Jelen Demofest upotpunosti je opravdao očekivanja i potvrdio kako je jedan od najbolje organizovanih regionalnih muzičkih festivala.

Za vrijeme svih festivalskih večeri Kastel je bio prepun posjetilaca, a ogroman broj ljubitelja muzike ostajao je i ispred zidina banjalučke tvrđave, te uz pivo i druženje uživao u nastupima demo i proslavljenih bendova.

Demofest, koji je u poslednjih pet godina proslavio grad na Vrbasu u regionu i Evropi, ponovo je potvrdio kako se radi o manifestaciji kakvu grad Banja Luka i BiH s pravom zaslužuju.