Uskoro koncert u Sarajevu
18

Bad Copy: Likovi u odijelima nisu sposobni da stvore bolje sutra koje obećavaju

L. K.
Bilo nas je svuda i tek će nas biti, odmorit ćemo kad okačimo mikrofon o klin, kaže nam Timbe iz Bad Copyja pred oktobarski nastup u sarajevskoj Slogi. U kratkom razgovoru za Klix.ba komentariše i društveno-političku situaciju u regionu, ali i najavljuje novi spot.

Priča nam kako će novi spot koji su on, Ajs Nigrutin i Wikluh Sky snimili uskoro ugledati svjetlo dana, kako su repali cijelo ljeto te kako sada lagano ulaze u studio da konačno finaliziraju rad na novom albumu. Dosta je, kaže, već snimljeno, ali još ostaje mnogo toga što treba završiti.

"Ne želimo da dajemo datum objave albuma, kad bude gotov, onda će izaći", kaže Timbe.

Momci iz Bad Copyja nikad ne odmaraju, u planu im je da održavaju svirke i stvaraju muziku sve dok ne odluče otići "u penziju". Ljeto su proveli kružeći po regionskim festivalima, a tempo ostaje isti i u jesenjim danima, što dokazuje i nastup u Slogi.

"Sloga je lijep prostor. Uvijek nam je bilo odlično tu, uvijek nas dobro dočekaju. Dobra je sarajevska publika", s osmijehom komentariše.

Bad Copy trojac je nastao prije više od dvije decenije, a svojim jedinstvenim i kvalitetnim zvukom osvojio je region pa ne čudi činjenica da u svim dijelovima bivše Jugoslavije imaju mnogo fanova. Govoreći o publici, Timbe razgovor skreće na njihovo generalno viđenje njihovih slušalaca.

"Znate kako mi to vidimo, ljudi koji su nas slušali na počecima su danas oženjeni, imaju djecu... Za koju godinu će nas slušati njihova djeca, dugo smo tu", kaže.

Aktivno prati muzičku scenu i otkriva nam da mu je jedan od omiljenih izvođača Smoke Mardeljano. U isto vrijeme, ova ekipa pomno prati i društveno-političku situaciju, što možemo vidjeti i kroz njihove tekstove, no ipak ne žele to mnogo komentarisati.

"Mi od kada znamo za sebe čekamo bolje sutra. Na svake četiri godine likovi u odijelima to obećavaju, ali očigledno nisu sposobni da ga stvore", zaključuje Timbe.

Nastup u Slogi bit će održan 4. oktobra u 21 sat. Organizatori najavljuju sjajnu zabavu uz "careve svoje struke", a karte se mogu kupiti u Slogi, na biletarnicama BKC-a, na Skenderiji i na kupikartu.ba.