Večer duhovne muzike
115

Aziz Alili, Armin Muzaferija i Eldin Huseinbegović bajramskim koncertom oduševili građane Zenice

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Armin Muzaferija, Eldin Huseinbegović i Aziz Alili večeras su u centru Zenice za sve posjetioce održali bajramski koncert kojem je prisustvovalo više hiljada posjetilaca.

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Zenica i uz podršku Grada Zenica večeras je na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici održana "Bajramska svečanost", a svi posjetioci imali su priliku uživati u duhovnoj muzici Aziza Alilija, Armina Muzaferije i Eldina Huseinbegovića.

Prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zenica Jakub ef. Salkica koji je vjernica čestitao Kurban-bajram te iskazao zahvalnost svima koji su pomogli da se Bajram u Zenici obilježi na dostajnstven način.

Večerašnji gosti su istakli da im je velika čast što su imali priliku bajramske večeri uljepšati svojim nastupima te da se uvijek rado vraćaju u ovaj grad, a mladima su poručili da su ovakve večeri najljepši način da se obilježi Bajram kao vjerski praznik.

U sklopu večerašnjeg koncerta izveli su pjesme "Vulkani", "U dergjahu mog srca", "O Zefire", "Tvom resulu" te brojne druge.