27. januara u Beogradu
0

Atmosferu na MAC-u će podgrijati najprepoznatljivija TV lica iz regiona

E. Sk.
Dugoočekivana manifestacija Music Awards Ceremony (MAC) koja je zakazana za 27. januar u beogradskoj Stark Areni se bliži.

Atmosfera na regionalnoj dodjeli muzičkih priznanja bit će na najvišem nivou, a za to će pobrinuti najprepoznatljivija TV lica iz regiona, poručuju organizatori.

Live prenos MAC carpeta počinje u 19:30 sati, a crvenim tepihom prošetat će više od 400 poznatih iz šest zemalja učesnica: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije. O uzbuđenju pred najveću regionalnu manifestaciju i očekivanjima, kao i o svečanim toaletama, sa njima će na crvenom tepihu razgovarati voditelji Nikolina Pišek, Boško Jakovljević i Tamara Paunović.

“MAC je jedino priznanje koje, osim što pokriva cijelu regiju, donosi iskreni ukus publike, bez upetljavanja struke ili kritičara. Doza omiljenih izvođača u glamuroznom izdanju pred očima onih koji ih jedva čekaju vidjeti. I još sve na jednom mjestu”, kazala je Pišek.

Boško Jakovljević jedan je od onih koji je bio na crvenom tepihu i na prethodnom MAC-u.

“Imao sam priliku da prisustvujem događaju koji je produkcijski urađen po svjetskim standardima. Generalno volim muziku, a MAC je jedinstvena prilika da tamo sretnem neke izvanredne ljude iz tog polja umjetnosti”, kazao je Jakovljević.

Prenos manifestacije počinje u 21 sat, a domaćini večeri u Areni bit će Galeb Nikačević, Ana Radišić i Tamara Todevska. Šarmantna voditeljica RTL televizije iz Hrvatske kaže da se jako raduje ovogodišnjem MAC-u.

“Svakom ko prati i stvara muziku čast je biti dijelom ovog muzičko-produkcijskog televizijskog spektakla. Sjajno je što na jednom mjestu imamo okupljenu cijelu muzičku regiju i sve najveće muzičke zvijezde, svih žanrova. Prošle godine sam sam bila oduševljena svime što sam ondje vidjela i doživjela, a i nagrada koja je stigla u ruke organizacije dokaz je veličine manifestacije.Imponira i čast mi je dijeliti binu sa svim tim imenima. Uzbuđena sam i sretna. Obećavam biti pravi domaćin svima u Stark Areni”, kazala je Radišić.

S njom će na bini snage udružiti i Tamara Todevska i Galeb Nikačević.

“Alternativna umjetnost da bi bila alternativna, ona to mora da bude u odnosu na nešto. Prema pravilu, to bi bio mainstream. Popularna umjetnost postavlja osnovne okvire, ne samo zdravog tržišta, već i zdravog društva i činjenica da se polako, ali sigurno krećemo ka ostvarivanju stabilnog tržišta popularne kulture i udaljavamo od normativnog diskursa u kojem ljude dijelimo na one koji slušaju ovo ili ono je istovremeno i korak bliže ostvarivanju kulture dijaloga koja je preduslov progresivne zajednice”, kazao je Nikačević.

Tamara Todevska kaže da je jako sretna što će biti dio MAC-a.

“To je noć u kojoj slavimo muziku, različitost i što je najvažnije, nevjerovatni talent naših regionalnih muzičkih umjetnika", kazala je Todevska.

Gledaoci iz Srbije moći će da prate manifestaciju na programu TV Pink, u Hrvatskoj na RTL-u, emiter u Crnoj Gori je RTCG, u Sjevernoj Makedoniji Kanal 5, u Bosni i Hercegovini RTRS i FTV, a u Sloveniji TV3.